artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság a mai napon bűnösnek mondta ki egy rendbeli, a sértett védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre felhasználva, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében F.S. ciprusi vádlottat. Ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság döntését egy speciális – tárgyalásról lemondás – eljárás keretei közt hozta meg. Az általános szabályoktól eltérő eljárás feltétele volt, hogy a vádlott a vádemelést megelőzően a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, s lemondott a tárgyalásról való jogáról. Az ügyész indítványára nem tárgyalást, hanem nyilvános ülést tartott a bíróság.  

A Debreceni Járásbíróság az ítéleti tényállását a vádirati tényállásban foglaltak szerint állapította meg. A vádlott 2016. augusztus 16-tól vendégségben tartózkodott a szintén ciprusi sértett debreceni bérelt lakásában. Augusztus 17-én este még a sértett beleegyezésével egy alkalommal szexuális kapcsolatot létesítettek egymással, de ezt követően a nő egyértelműen közölte a vádlottal, hogy nem kívánja folytatni ezt a kapcsolatot, ezért amíg vissza nem utazik Ciprusra, átküldte őt a lakás másik szobájába aludni.

Augusztus 19-én a vádlott és a sértett a barátaikkal az éjszakai órákban szórakozni indultak, melynek során a vádlott enyhén, míg a sértett erősen ittas állapotba került. 20-án, hajnali fél négy körül együtt érkeztek vissza a sértett által bérelt lakásba. Az ittas állapotban lévő nőt a vádlott vitte be annak szobájába, azonban a férfi nem hagyta el a szobát, ő is benn maradt.

A sértett elaludt, a vádlott a korábbi felszólítás ellenére szintén a szobában maradt, majd elhatározta, hogy közösül az alvó sértettel. A vádlott az erősen ittas állapotban lévő sértett alvó, védekezésre, és akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva vele akarata ellenére két alkalommal közösült. A sértett felébredt, majd kiabálni kezdett a vádlottal, hogy mit csinál vele, majd elküldte a lakásból.

Dr. Hornyák Zsolt bíró az ítélet rövid szóbeli indokolásakor elmondta: a bíróság a tárgyalásról lemondás alapján folytatta le az eljárást, így kerülhetett enyhébb elbírálás alá a vádlott által elkövetett, a Büntető Törvénykönyvben 2-8 évvel fenyegetett bűncselekmény.

A bíróság a büntetés kiszabása során figyelembe vette a vádlott bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, büntetlen előéletét, valamint megbánó magatartását.  

A Debreceni Járásbíróság ítélete a mai napon jogerős és végrehajtható, mivel azt mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette.

You have no rights to post comments