artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 26. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Debreceni sertésszelet párolt rizzsel, almapaprika

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék nyilvános ülésen kihirdetett végzésében a Debreceni Járásbíróság 2016. április 25-én hozott ítéletét helybenhagyta, így az a mai napon jogerős.

Az elsőfokú bíróság az ügy három vádlottját bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett, jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében. Ezért R.Z. I.r. vádlottat 5 év 6 hónap, R.I. II. r. vádlottat 2 év 4 hónap letöltendő, T.I. III. r. vádlottat pedig halmazati büntetésül – egy korábban elkövetett lopás bűntette miatt kiszabott próbára bocsátást megszüntetve – 2 évi, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az I. r. vádlottat 6 évre, a II. r. vádlottat 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta.

Dr. Kovács Péter, a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék tanácsának elnöke szóbeli indokolása során elmondta: az elsőfokú bíróság a perrendi szabályokat betartotta, ügyfelderítési kötelezettségének eleget tett, megalapozott - csak néhány pontban helyesbítésre szoruló – tényállást állapított meg, és indokolási kötelezettségének is eleget tett. A másodfokú bíróság nem talált alapot az ügyészség által mindhárom vádlott vonatkozásában előterjesztett súlyosításra, miként az I. és II.r. vádlottak és védőik részéről indítványozott enyhítésre sem.  

A rendszeres kábítószer-fogyasztó  I. r. vádlott, aki korábban évtizedekig külföldön élt és dolgozott, élettársával Magyarországra kívánt visszatelepülni. 2014. májusában az I. r. vádlott elhatározta, hogy a saját kábítószer-fogyasztásához szükséges marihuánát úgy biztosítja, hogy az élettársa által megvásárolni szándékozott és birtokba vett kocsi ingatlan pincehelyiségében marihuána ültetvényt hoz létre. Májusban marihuána-termesztőhely létrehozásába fektetett minimum 1.500.000 forintot, megvásárolta a termesztéshez szükséges eszközöket, tárgyakat, felszereléseket. A pincehelyiségben átalakítási munkálatokat is végzett, mivel a palánták dugványozása és klónozása útján kívánt további egyedekhez jutni. Ezután R.Z. minimum 22 db marihuána palántát szerzett be, és anyanövények létrehozásába kezdett a pincehelyiségben. A kendernövények optimális fejlődésének biztosítása érdekében a szükséges munkálatokat rendszeresen elvégezte, gondozta a marihuána egyedeket. Amikor ezek olyan fejlettségi fokot értek el, megkezdte a marihuána betakarítását, amely során az összesen 514,77 gramm nettó tömegű termést  leszüretelte, kiszárította, majd 100 grammos mennyiségekre porciózta ki és azokat egyenként lezárt műanyag tasakokban elhelyezte. A Kocson lévő ingatlanban folytatott termesztési folyamattal párhuzamosan az I. r. vádlott elhatározta, hogy egy másik marihuána termesztő-helyet is kialakít. Még 2013. december 30-án a II. r. vádlottal közösen bérbe vették a tiszacsegei Vay-kastélyt, ahol az élettársak legális mezőgazdasági munkát is végeztek. Az I.r. vádlott 2014. augusztusában, illetve szeptemberében beszerezte a további marihuána termesztéshez szükséges berendezések egy részét, illetve ismerősével elvégeztette a termesztőhely megfelelő áramellátásához szükséges villanyszerelési munkákat. Az I. és II. r. vádlott 2014. februárjában ismerkedett meg a III. r. vádlottal az ingatlan körüli legális mezőgazdasági munkálatok elvégzése okán, melyet követően a férfi 2014. november 24-ig az I. r. és II. r. vádlottak alkalmazásában állt. Miután bizalmi viszony alakult ki közöttük, az I. r. vádlott segítséget kért a III. r. vádlottól.  A III. r. vádlott a felkérésnek eleget tett, s megállapodtak abban, hogy a kastélyban marihuána ültetvényt hoznak létre. A palánták és a termesztéshez szükséges berendezések beszerzése az I. r. vádlott, míg a megegyezés értelmében a növényegyedek optimális fejlődését elősegítő technikai berendezések beépítése a III. r. vádlott feladata volt, a palánták elültetésében és a növények gondozásában pedig a vádlottak mindegyike részt vállalt. A megállapodásnak megfelelően az I. r. vádlott Bécsből 60 db cannabis palántát – az I. r. vádlott szóhasználatában „kislányokat” - szállított az ingatlanba, majd a vádlottak megkezdték azok nevelését az ingatlan harmadik, majd második emeleti szobáiban. A vádlottak tevékenységének rendőrségi akció vetett véget.

You have no rights to post comments