artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

3 év 2 hónap börtönbüntetésre súlyosította a Debreceni Törvényszék másodfokon annak a tornatanárnak az ítéletét, aki 2015-ben kezdeményezett intim kapcsolatot  tanítványával egy balmazújvárosi iskolában. A másodfokú bíróság felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt K. Attilát 3 évre eltiltotta a tanári és az edzői foglalkozás gyakorlásától is. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A Debreceni Járásbíróság 2016. június 21-én kihirdetett ítéletében a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, illetve 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az első fokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre.

A tényállás szerint K. Attila 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi intézményben testnevelő tanárként, de emellett edzői feladatokat is ellátott az iskola kézilabda csapatában. A kiskorú sértettel edzői minőségében került kapcsolatba. 2015 májusa és 2015 júliusa között a vádlott „az edzői-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott a sértettel”, és a közösségi oldal levelezőrendszerén keresztül rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött tanítványának. A kiskorú sértettel személyesen is tartotta a kapcsolatot, amelynek eredményeként a kislányban is érzelmi jellegű kötődés alakult ki a vádlott iránt. A tényállás szerint a vádlott a helyzettel és a tanári nevelői lehetőségeivel visszaélve a kialakult érzelmi viszonyt fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el. Pár hét elteltével többször is szájon csókolta a sértettet az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki, és egy alkalommal – a nyári szünet idején - találkozóra is hívta a 12 éves lányt. A lány a találkozóra nem ment el.

A vádlott szakmaiságát illetően egyébként sosem kapott panaszt az iskola vezetése, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották a férfit.

A vádlott a nyilvános ülésen bocsánatot kért, a sértett édesanyja elfogadta bocsánatkérését.

Kemecseiné Hársfalvi Klára tanácselnök az ítélet indoklása során kiemelte: edzői státuszában a vádlott olyan szituációkba kerülhetett, amelyek szorosabb kapcsolatot tettek lehetővé tanár és diák között, és a férfi ezekkel a helyzetekkel vissza is élt. A tanács elnöke szerint az elsőfokú bíróság megalapozott ítéletet hozott, és a Debreceni Járásbíróság bizonyítási eljárása is alapos volt. A tanácselnök hozzátette: a szexuális jellegű bűncselekmények esetében visszatartó ereje lehet a hosszabb időtartamú szabadságvesztésnek.

A Debreceni Törvényszék ítélete jogerős.

You have no rights to post comments