artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. február 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgombóc leves

Mexikói csirkés fajitas bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Meggyes-mákos krémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság ma bűnösnek mondta ki W.A elsőrendű vádlottat és hat társát csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntettében.

Az első-, ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottat 1 év 8 hónap – 4 évi próbaidőre felfüggeszett-, a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottat 1 év 4 hónap – 3 évi próbaidőre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte. A bíróság valamennyi vádlottat 5 év Magyarország területéről kiutasítással is sújtotta.

A Debreceni Járásbíróság a lefolytatott bizonyítási eljárást követően - tekintettel a másod-, harmad-, és negyedrendű vádlottak beismerő vallomására, a tanúvallomásokra, valamint a fénykép- és videofelvételekről készült rendőri jelentésre – ítéleti tényállását a vádirati tényállással egyezően állapította meg.

Az elsőrendű vádlott és hat társa a debreceni, Sámsoni út 149. szám alatti befogadó állomáson laktak. Utólag már pontosabban meg nem határozható, de nagy létszámú – társával együtt 2015. június 29-én 15 órától csoportokba összeállva, hangosan kiabálva köveket, dobozokat, betondarabokat és más különféle tárgyakat dobálva kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak. A tábor kerítését kézi erővel megrongálták, ablakokat törtek be.

A tömeg a befogadó állomás kerítésén kívül leállított két rendőrségi szolgálati gépkocsit és egy magántulajdonban lévő autót kövekkel dobálva rongált meg. Az időközben folyamatosan a helyszínre érkező, fém rudakkal és a letört kerítéselemekkel is felszerelkezett külföldi személyekkel egyre növekvő létszámú rendbontó tömeg kinyomult a közterületre, és az ott elhelyezett műanyag hulladékgyűjtő edényt felgyújtotta.

A vádlottak kihívó magatartásukkal és hangosan kiabálva a nagy tömegben jelenlévő, utólag már be nem azonosítható személyeket további rendbontásra, agresszív, a köznyugalom megzavarására alkalmas magatartás folytatására hívták fel. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrségnek a közrend fenntartása érdekében a közterületet le kellett zárnia.

A bíróság a büntetés kiszabásakor valamennyi vádlott esetében enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletüket, a másod-, harmad-, és negyedrendű vádlott beismerő vallomását, továbbá a másodrendű vádlott megbánását. Súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi magatartást és a hasonló garázda cselekmények elszaporodottságát.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős. Az ügyész és öt távollévő vádlott védője három nap gondolkodási időt tartott fenn, az ötödrendű vádlott védője fellebbezést jelentett be.

A vádlottak közül a tárgyaláson egyedül a negyedrendű vádlott jelent meg, ő és védője tudomásul vette a bíróság döntését.

Mivel a negyedrendű vádlotton kívül a többi vádlott ismeretlen helyen tartózkodik, így a bírósági eljárás távollétükben zajlott.

You have no rights to post comments