artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények ügyében tartja első tárgyalását 2016. július 11-én, hétfőn 8:30 órai kezdettel a Debreceni Törvényszék.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a két magyar és a három nigériai vádlott 2014-ben került szorosabb kapcsolatba egymással. Az elsőrendű vádlott, L. Bálint egy debreceni gimnázium tanulója volt, a másod-, harmad-, és negyedrendű vádlott pedig a Debreceni Egyetem Műszaki, Vegyészmérnöki Karán tanult.

A másodrendű vádlott A.J. 2007-től kezdődően fogyasztott marihuánát: A harmadrendű vádlottal, E.A.O.-val 2010-ben ismerkedtek meg, jó kapcsolat alakult ki közöttük, rendszeresen kábítószereztek együtt. A negyedrendű vádlott, A.O.B. a másodrendűvel egy házban lakott. A három nigériai férfi 2014-től kezdődően saját fogyasztásra és eladásra is szerzett be marihuánát. 2014 őszén elsőként A.J., majd  később a többiek is megismerkedtek L. Bálinttal, és megegyeztek abban, hogy az L. Bálinttól beszerzett marihuánát értékesítik a Debreceni Egyetem külföldi diákjai részére. L. Bálint a drogot ismeretlen forrásból szerezte be.

2015 tavaszáig 49 fogyasztónak értékesítettek, a vádirat szerint több mint 600 gramm marihuánát. Vevőik zömmel iraki, iráni, török, brit, izraeli, indiai, kanadai, tajvani, indiai, szír, svéd, norvég diákok voltak, többségük több alkalommal is vásárolt a nigériai terjesztőktől. A rendelést telefonon vagy interneten vették fel. A másodrendű vádlott „Padoski Okeke” néven egy közösségi profilt is létrehozott, így tartott kapcsolatot vevőkörével. A vevőkkel konspirálva a marihuánát „könyvként”, „kémiaként”, vagy „kémiakönyvként” emlegették, pontosan megjelölve a számát, amely a marihuána mennyiségét jelentette. A kábítószert a Debreceni Egyetem Kémiai Épületében, a Kémiai Épület környékén, a főépület előtti parkban, illetve a főépület mögötti dohányzóhelyen adták át a megrendelőknek, akik grammjáért 2-3.000 forintot fizettek. Olyan is volt, hogy az egyik vádlott az egyetem tornatermében szállította le a drogot, máskor a közeli ABC előtt cserélt gazdát az áru. A három nigériai vádlott összedolgozott a rendelések felvételén és az értékesítésben – írja a vád, mely szerint A.J. legkevesebb 288, E.A.O. 222, míg A.O.B. legalább 108 gramm marihuánát adott el.

Az ötödrendű vádlott kábítószer fogyasztóként baráti társaságával rendszeresen a Déri téren drogozott. Egy ilyen találkozón ismerte meg L. Bálintot, akivel jó kapcsolatba került. D. Levente elvállalta, hogy albérletében nagyobb L. Bálint mennyiségű marihuánát tároljon. Az elsőrendű vádlott egy-egy alkalommal befőttesüvegben 30-40 gramm marihuánát vitt a lakásba. D. Levente az értékesítésbe is bekapcsolódott, többször hitelbe kapta meg a drogot. Az ötödrendű vádlott több vevővel rendszeresen „bulizott”, az egyik ilyen füves cigarettás találkozóra elvitte magával L. Bálintot is, akit „fűárusként” mutatott be.

A vádlottaknál 2015 márciusában tartottak házkutatást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Elleni Bűnözés Osztály munkatársai.

You have no rights to post comments