artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Egy év próbára bocsátotta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság Sz. Józsefet, aki 2014 októberében ütött meg egy diószedő idős férfit Hajdúszoboszlón. A bíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek és kötelezte a 67 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság tényállása szerint a vádlott 2014. október 15-én délután Hajdúszoboszlón, a Bánomkerti úton közlekedett autójával, amikor meglátta, hogy a sértett az úttesten diót szed. Sz. József dudálni kezdett, az autóból trágár módon szólt oda a férfinak, akivel aztán kölcsönösen szidalmazták egymást. A vádlott megállt, kiugrott az autóból, a sértetthez rohant, majd ököllel többször gyomron és arcon ütötte. A sértett az ingénél megragadta a vádlottat, aki ekkor beleharapott a férfi ujjába. Dulakodás közben a vádlott autójához kerültek, a sértett ekkor a gépkocsi biztonsági övébe kapaszkodott bele, hogy Sz. Józsefet a helyszínen tartsa.

Az incidenst több arra járó is észlelte, hallották a kiabálást, a dudálást, látták a dulakodást és a véres vádlottat, amint a földre próbálja nyomni a sértettet. A férfi segítségért kiabált, erre ment oda a sértett felesége. A rendőrséget egy arra közlekedő kerékpáros értesítette.

A bántalmazás maradandó károsodással, súlyos egészségromlás kialakulásával nem járt, a sértett nem került életveszélyes állapotba.

A vádlott az eljárás során azt mondta, hogy az autó ajtaját kinyitva okozta a sérülést, a sértett ujját pedig akkor harapta meg, amikor a másik férfi az autóba benyúlva megfogta a „grabancát”. Védekezett azzal is, hogy profi bokszolói múltja miatt egy ütéssel is le tudna teríteni valakit, ő azonban egyáltalán nem ütött. Az igazságügyi orvosszakértő szerint egyébként a látlelet alapján két sérülés igazolható.

A bíróság nem büntetést szabott ki, a próbára bocsátás egy intézkedés, ha az egy éves próbaidő probléma nélkül eltelik, a vádlott büntetés nélkül, tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal zárhatja le az ügyet.

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát és büntetlen előéletét is.

Az ügyészség mellett a vádlott és védője is tudomásul vette az ítéletet, így a Hajdúszoboszlói Járásbíróság ítélete jogerős.

You have no rights to post comments