artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék ma ítéletet hirdetett a T.Tamás ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntető ügyben.

A mai tárgyaláson az ügyész végindítványában módosította a vádat, a korábbiaktól eltérően az emberölés alapesetének megállapítását kérte a különös kegyetlenséggel történő elkövetés helyett. A vádirati tényállást pedig akként módosította, hogy a vádlott a sértettet két alkalommal, nagy erővel az arcán ütötte meg, s egy alkalommal nagy erővel a jobb arcfelére taposott.

A bíróság a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A vádlottat egyben kötelezte az eljárás során felmerült több mint kétmillió forint perköltség megfizetésére is.

A Debreceni Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárást követően ítéleti tényállásában megállapította: a sértett 2004 szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Debreceni Egyetem Jogtudományi Karán. Szeretett szórakozni, gyakran megfordult a Kikötő Sörözőben is.

2004. október 4-én két barátjával kereste fel a szórakozóhelyet, ahol nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, többekkel is szóváltásba keveredett. Ezen az estén a vádlott is ugyanott, a Kikötőben szórakozott barátaival, ahol ő is alkoholt fogyasztott.

2004. október 5-én hajnalban a sértett, illetve a vádlott és társasága nagyjából egy időben, hajnal 3 körül indultak el a szórakozóhelyről. T. Tamás kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben csatlakozott hozzá a sértett is. Szóba elegyedtek, és nem sokkal később nem tudni miért, vitába keveredtek egymással. A szóváltásnál több azonban ekkor nem történt köztük.

A vádlott a Békás tónál érte utol két barátját, majd a korábbi szóváltásra tekintettel a nézeteltérés tisztázása végett visszafordult, úgy, hogy még a pulóverét is átadta a barátainak.

A sértett és a vádlott találkozására a gyógyfürdő melletti játszótéren kerülhetett sor. A sértett egy sörösüveggel arcon vágta T. Tamást. A vádlott arca kihasadt és vérezni kezdett. Amikor a sértett a sérülést meglátta, menekülni kezdett, T. Tamás azonban üldözőbe vette, s a Régi Vigadónál érte utol. Ezt követően a vádlott és a sértett között dulakodás alakult ki. Az igazságügyi orvosszakértői vélemények szerint a sértett legalább három nagy erejű behatást szenvedett el – egy ütés az orrát és egy az állát érte. A vádlott egy alkalommal a már fekvő helyzetben lévő sértett jobb arcfelére taposott.  A taposás erejét igazolja, hogy a sértett arcán később a cipő talplenyomata is meglátszott. A vádlott a bántalmazás után elhagyta a helyszínt. A sértett a kórházban három nappal később elhunyt. Életét a leggyorsabb orvosi segítségnyújtás sem menthette volna meg. A vádlott a bűncselekményt követő reggelen megjelent a kórházban, ahol sérüléseit ellátták. Mikor pár nappal később értesült a sértett haláláról, elhagyta Magyarországot. Végül 2013. november 8-án Franciaországban fogták el, s november 28-án szállították Magyarországra.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott eltérő minősítés megállapítása és enyhítés végett, a védő a tényállás részben téves megállapítása, eltérő minősítés, illetve enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A bíróság tekintettel a kiszabott szabadságvesztés tartamára és a szökés veszélyére, fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

You have no rights to post comments