artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében ma bűnösnek mondta ki K. János vádlottat, ezért őt 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.

Emellett a vádlottat 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, s kötelezte az eljárás során felmerült csaknem 3,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott leghamarabb a büntetés kétharmadának kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2001-ben került kapcsolatba egy helybeli, vámospércsi asszonnyal, akivel az évek során szoros kapcsolata alakult ki, holott tudta, hogy a nő vele párhuzamosan más férfiakkal is rendszeresen létesít szexuális kapcsolatot. K. János az asszonyt anyagilag is támogatta. A vádlott barátnője és a sértett – aki egyedül élt házában – régóta ismerték egymást. 2013 augusztusában – miután a sértett nagyobb összeget örökölt és kisebb átalakításba kezdett – kérte az asszonyt, hogy segítsen házának kitakarításában. A következő hónapokban többször is besegített neki az asszony, 2013 novemberében már szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük.

A vádlott nagyon szerette a nőt, féltékenysége miatt előfordult, hogy titokban figyelte. Egy alkalommal arra hivatkozva, hogy a sértettől bútort vásárolna, annak lakására is elment.

2013 decemberében a vádlott azzal a nem valós állítással hívta fel barátnőjét, hogy a mátészalkai kórházban van, ahol napokig bent fogják tartani. Ezzel az volt a célja, hogy zavartalanul megfigyelhesse az asszonyt. Tudomása volt arról is, hogy a nő a sértettől kölcsön kapott egy kerékpárt. 2013. december 20-án a vádlott 18 óra körül telefonon beszélt az asszonnyal, akitől megtudta, hogy visszavitte a sértettnek a kerékpárt. A vádlott a telefonbeszélgetés során azt mondta, hogy a kórházból másnap engedik ki.

A bíróság megállapította, hogy még aznap este a vádlott és a sértett között a sértett lakásában szóváltás alakult ki. A vádlott azon védekezését, miszerint a sértett rátámadt volna a vádlottra – nem fogadta el. Ugyanakkor elfogadta a vádlott arra vonatkozó, a tárgyaláson tett részbeni beismerő vallomásából azt, miszerint a sértettet egy 60 cm hosszúságú vascsővel bántalmazta. Az igazságügyi szakértő is úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen eszköz alkalmas lehetett a sértetten talált sérülések okozására. A bíróság megállapította, hogy a sértettet legalább húsz erőbehatás érte, melyek közül a koponya hátsó részére mért ütések nagy, illetve igen nagy erejűek voltak. A sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A bántalmazás után a vádlott a sértett mobiltelefonját magához véve a ház kulcsaival bezárta az ajtót és a sértett kerékpárján távozott.

Dr. Virágh Pál tanácselnök az ítélet szóbeli indokolása során elmondta: a cselekmény fő motívuma a féltékenység volt. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott bíróságon tett részbeni beismerő vallomását és büntetlen előéletét.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

You have no rights to post comments