artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság a mai napon ítéletet hirdetett a J.A és társai ellen indult büntetőügyben.

A bíróság az ügy kilenc vádlottját bűnösnek mondta ki vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, bűnszervezetben, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében. A folytatólagos elkövetést egy vádlott kivételével szintén megállapította a bíróság.

Ezért az I.r. vádlottat 4 év 10 hónap fegyházbüntetésre és 6 év Magyarország területéről történő kiutasításra, a II.r. vádlottat 4 év fegyházbüntetésre, a III.r. vádlottat 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Két vádlottat 2 év 10 hónap, három vádlottat 2 év 4 hónap, egy vádlottat 1 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtott a bíróság. A bíróság hat vádlottat 2-3 évre eltiltott a járművezetéstől, illetve 2-3 évre a közügyek gyakorlásától. A vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A Debreceni Járásbíróság a lefolytatott bizonyítási eljárást követően ítéleti tényállását a vádirati tényállással egyezően állapította meg.

A bűnszervezetet az I. r. vádlott, J.A. vezette, aki menedékkérelme elbírálására várt a debreceni menekülttáborban. Alkalmi munkaként a táborban lévő szabadidős létesítményben vezette a jelenléti ívet, így napi kapcsolatban állt a táborlakókkal, akik közül „utazásszervező” híre alapján sokan felkeresték. Ő egyeztette velük a cél országot, az időpontot és a viteldíjat, a sofőrök szervezését pedig a magyar nyelvet nála jobban beszélő II. r. vádlott intézte. Az ő segítségére élettársa, a III. r. vádlott volt, mindketten a tábor vegyesboltjában dolgoztak. A sofőröket internetes álláskeresők közül választották ki, különböző hirdetési oldalakról.

Az egyeztetett időpontokban legtöbbször két debreceni bevásárlóközpont, áruház parkolójából indultak. Az úti cél szinte mindig Németország volt, a legtöbb migránst Frankfurtba, vagy Münchenbe vitték.

A migránsok 350 – 500 eurót fizettek a szállításokért fejenként, a sofőrök 100 – 200 eurót kaptak, a többi pénzt a három vádlott osztotta el egymás között.

A bűnszervezet 2013 ősze és 2014 tavasza között 15 alkalommal összesen 132 menekültet csempészett ki a debreceni menekülttáborból. 

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész valamennyi vádlott vonatkozásában súlyosításért, a vádlottak felmentésért, enyhítésért, illetve téves minősítés miatt jelentettek be fellebbezést. A büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments