artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság az Sz. Attila vádlott ellen folytatólagosan, aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése, folytatólagosan elkövetett kényszerítés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a mai napon ítéletet hozott.

A bíróság a vádlottat folytatólagosan elkövetett kényszerítés bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Ezért őt – halmazati büntetésül- 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott köteles az eljárás során felmerült 244.758 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A Berettyóújfalui Járásbíróság a vádlottat az ellene folytatólagosan, aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

A bíróság által megállapított tényállás alapján nem állapítható meg, hogy a vádlott a sértettet mozgási, helyzetváltoztatási, tartózkodási hely megváltoztatásának lehetőségétől ténylegesen megfosztotta vagy abban gátolta volna. A sértettnek objektív lehetősége lett volna, hogy segítséget vegyen igénybe, ezt félelmében nem tette.

A sértett személyi szabadsága nem volt korlátozva, lakóhelyén, sőt még annak környékén is szabadon közlekedhetett gyalogszerrel, illetve kerékpárral is.

A sértett a vádlott kényszerítő magatartása, bántalmazása folytán tanúsított a saját akaratával ellentétes, a vádlott szándékának megfelelő magatartást, amikor továbbra is a házában maradt és az általa kikényszerített munkálatokat feljelentése megtételéig elvégezte.      

Az ítélet nem jogerős, az ítélet ellen az ügyész megalapozatlanság és súlyosítás végett, míg a vádlott és védője felmentés végett jelentettek be fellebbezést.

You have no rights to post comments