artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette ügyében tartja első tárgyalását a Debreceni Törvényszék 2015. június 22-én, hétfőn 8:30-kor, valamint 2015. június 24-én, szerdán 8:30-kor.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a 72 éves sértett, dr. O. János visszavonultan élt Hajdúsámson-Sámsonkerti házában, házába nem engedett be senkit, nem volt bizalma az emberekhez. A környéken köztudomású volt, hogy egykori ügyvédként magas nyugdíjjal rendelkezett, de azt is tudni lehetett róla, hogy rendszeresen iszik. Miután sokszor volt ittas állapotban, a közelben élő, bűncselekményekből élő csavargók prédájává vált. Többször jártak házában tolvajok, sok mindent elvittek tőle, de ő ezt állapotánál fogva nem tudta megakadályozni.

A bűncselekményt megelőző hónapokban a sértett nyugdíját a szomszéd vette át. Így volt ez 2013 augusztusában is.

2013. augusztus 20-án V. János és N. Sándor – ismeretlen társukkal – elhatározták, hogy elmennek dr. O. János házába, hogy különböző értékek mellett megszerezzék a nyugdíját. A II. r. vádlott számára már nem volt ismeretlen a terep, többször volt már lopni korábban a sértett házában. Rekkenő hőség volt aznap, a helyiek közül is sokan a Virágkarnevállal voltak elfoglalva, így aznap délelőtt nem volt nagy mozgás az utcákon. A vádlottak arra számítottak, hogy a sértettet már leittasodva találják, így észrevétlenül be tudnak osonni, és szét tudnak nézni a házban – írja a vád.

A két vádlott és társuk átugrotta a kerítést, a ház nyitott ajtaján bementek és hozzáláttak a kutatáshoz, átnézték a földszinti és az emeleti helyiségeket is. Az emeleti hálószobában, a párna alatt egy műanyag dobozban meg is találták a férfi nyugdíját és éppen a lépcsőn lefelé készültek elhagyni a házat, amikor a földszinti mosóból kilépett eléjük a házigazda. Hangos káromkodással szidta a tolvajokat és a pénzes dobozt meglátva vissza akarta szerezni jogos tulajdonát. Dulakodni, lökdösődni kezdtek, a vádlottak többször is ököllel ütötték meg a sértettet. Az udvarra kijutva a sértett egy bő méteres akáckarót húzott ki a földből és azzal próbálta ütlegelni a betolakodókat. Az ismeretlen férfi azonban kicsavarta kezéből a karót és dr. O. János fejét, nyakát kezdte el ütni vele. A fejét ért nagy ütések miatt a sértett a földre zuhant, a vádlottak azonban nem hagytak fel a bántalmazással, a földön fekve addig rúgták, amíg hörgő hangot nem hallatott – fogalmaz a vádirat.

A sértett láthatóan komoly sérüléseket szenvedett, erősen vérzett, ezért az ismeretlen elkövető ráhúzta pólóját a fejére, egy dróttal rákötözte, a drótot a tarkójánál megtekerte és próbálta odébb húzni az udvaron, hogy az utcáról ne vegyék észre. Ez nem sikerült, így a támadók a haldokló sértettet hátrahagyva elmenekültek.

Kora délután a sértettnek ebédet hordó nő fedezte fel a földön fekvő, mozdulatlan férfit, és a szomszéddal azonnal hívták a mentőt és a rendőrséget. Az orvos azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A vádirat szerint a sértett halála az átlagosnál nagyobb fájdalom elszenvedése mellett következett be.

Vádlottak: I.r. V. János, II.r. N. Sándor

You have no rights to post comments