artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék mai nyilvános ülésén másodfokon jogerősen döntött az Sz. Antal ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyó büntetőügyben. A vádlott 2013 januárjában tolatás közben a szemétszállító autóval nekinyomta kollégáját egy villanyoszlopnak Hajdúsámsonban, a férfi belehalt sérüléseibe.

A vádlottat első fokon a Debreceni Járásbíróság 10 hónap, 1 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, emellett 2 év 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől és kötelezte a 193 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az elsőfokú bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett az ítélet ellen.

Az ügyben a Debreceni Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét végzésében helybenhagyta.

Dr. Nagy Antal, a másodfokú büntető tanács elnöke szóbeli indokolásában elmondta: az elsőfokú bíróság eljárása során eljárási szabályt nem szegett, a Debreceni Járásbíróság tényállása megalapozott volt, annak részbeni kiegészítését kellett a törvényszéknek megtennie. A vádlott felelősségét helyesen állapította meg a Debreceni Járásbíróság, mivel a vezető elmulasztotta a KRESZ azon szabályának betartását, miszerint hátramenet esetén - ha azt a személy és vagyonbiztonság megkívánja - irányító személyről kell gondoskodni. Az eset körülményei pedig ezt indokolták volna. A másodfokú tanács álláspontja szerint a vádlottnak azonnal fel kellett volna hagynia a tolatással, amint a kollégája a látóköréből kikerült, s meg kellett volna győződnie a segédszemélyzet hollétéről.

A Debreceni Törvényszék úgy ítélte meg, hogy a büntetés kiszabásakor a járásbíróság maximálisan figyelembe vette az enyhítő körülményeket – így a sértetti közrehatást, a vádlott büntetlen előéletét, és azt, hogy a vádlott az eset bekövetkeztéig több évtizeden keresztül balesetmentesen vezetett.

A Debreceni Törvényszék a kiszabott 2 év 6 hónapos járművezetéstől eltiltás büntetésbe az elsőfokú ítélet kihirdetése óta eltelt időt is beszámítani rendelte.

A végzés a mai napon jogerőre emelkedett.

You have no rights to post comments