artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében tartja első tárgyalását a Debreceni Törvényszék 2014. október 20-án, hétfőn 8:30-kor.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a sértett a bűncselekmény időpontjában – 2004 őszén – a Debreceni Egyetem Jogtudományi Karának elsőéves hallgatója volt. Szeretett szórakozni, gyakran megfordult a Nagyerdőn lévő Kikötő Sörözőben is.

2004. október 4-én két barátjával keresték fel a szórakozóhelyet, ahol D. nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Többekkel is szóváltásba keveredett. Barátai éjfél körül mentek haza, neki azonban nem tudtak szólni, mert nem találták.

Aznap este a vádlott is ugyanott, a Kikötőben szórakozott, és ő is megitta a magáét, a sértetthez hasonlóan T. Tamás is ittas állapotba került.

2004. október 5-én hajnalban a sértett, illetve a vádlott és társasága nagyjából egy időben, hajnal 3 körül indultak el a szórakozóhelyről. T. Tamás kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben csatlakozott hozzá a sértett is. Szóba elegyedtek és nem sokkal később nem tudni miért, vitába keveredtek egymással. A szóváltásnál több azonban ekkor nem történt köztük. A vádlott a Békás tónál érte utol két barátját, akiknek elmesélte, hogy a sértett „beszólt neki”. Nyugtatni próbálták, ő azonban atlétára vetkőzött és visszafordult, hogy számon kérje D-t. Nem messze az erdőnél találkozott össze ismét a két fiú, a vádlott a történtekre terelte a szót, mire a sértett egy nála lévő sörösüveggel arcon vágta T. Tamást. A fiú arca kihasadt és vérezni kezdett. Amikor a sértett a sérülést meglátta, menekülni kezdett, T. Tamás azonban üldözőbe vette. A Régi Vigadó melletti parkolóban érte utol, majd ököllel úgy megütötte a sértettet, hogy az földre került. T. Tamás tovább folytatta a bántalmazást: legalább két alkalommal nagy erővel a fiú jobb arcára taposott. A taposás erejét igazolja, hogy D. arcán később a cipő talplenyomata is meglátszott. A fiúnak az orrcsontja és a koponyacsontja is eltört, azonnal eszméletét vesztette. Bár T. Tamás látta a sértett állapotát, a helyszínen hagyta és barátai után ment.

Körülbelül fél órával később egy arra járó lett figyelmes az erősen vérző, földön fekvő fiúra, akihez a közeli gyógyfürdő biztonsági őrével mentőt hívtak. D-t rohammentő vitte be a Kenézy Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre. A rendőrséget a mentő ügyeletese értesítette. A fiú állapota nem javult, így az intenzív osztályra került át, ahol a szakszerű ápolás ellenére 3 nappal később meghalt.

A vádlott a bűncselekményt követő reggelen szintén megjelent a Kenézy Kórházban, ahol ellátták a sérüléseit. Ezt követően hazautazott Kazincbarcikára, majd amikor értesült a sértett haláláról, elhagyta Magyarországot.

A nyomozóhatóság előbb belföldi, majd a Debreceni Városi Bíróság európai elfogatóparancsot adott ki T. Tamás ellen, akit 2013. november 8-án Franciaországban fogtak el. November 28-án szállították Magyarországra, azóta őrizetben, illetve előzetes letartóztatásban van.

You have no rights to post comments