artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Két év börtönbüntetést kapott 5 évre felfüggesztve az a fiatalember, akik 2004 novemberében ittasan és jogosítvány nélkül vezetett egy autót Nyírbárbány belterületén, egy kanyarban elvesztette uralmát az autó fölött és nekicsapódott egy villanyoszlopnak. A balesetben egy fiú súlyosan, egy lány könnyebben megsérült. A két vádlott azonban nem várta meg a mentők és a rendőrség kiérkezését, hanem elmentek a helyszínről.

A Debreceni Járásbíróság H. Attilát segítségnyújtás elmulasztása és ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében találta bűnüsnek és a felfüggesztett szabadságvesztés mellett 4 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta. Emellett meg kell fizetnie a 225 ezer forintos bűnügyi költséget is.

A II.r. vádlottat – aki utasként volt az autóban és szintén távozott a baleset helyszínéről – segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 2 év próbára bocsátotta.

Nagy Zsuzsanna bíró indoklásában elmondta: az I.r. vádlott ittassága miatt nem tudta az úton tartani a járművet, vezetői engedéllyel és gyakorlattal sem rendelkezett a vezetés terén. Szinta törvényszerű volt, hogy ebből baleset lesz és óriási szerencséjük van, hogy egyáltalán élve szálltak ki az autóból. Ha a vádlott a balesettel maradandó fogyatékosságot okozott volna, akkor nem tudta volna elkerülni a végrehajtandó szabadságvesztést.

A fiatalok egyébként egy szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. A jármű gyorsabban ment, mint amennyit az akkori útviszonyok megengedtek volna. Lesodródott az útról, nekiütközött egy ház kerítésének, illetve egy beton villanyoszlopnak, amely az ütközés hatására az autóra borult. H. Attila és B. Szilvia kiszálltak az autóból és elhagyták a helyszínt anélkül, hogy a mentők illetve a rendőrség a baleset helyszínére kiért volna. A balesetben utasként az autó tulajdonosa sérült meg komolyabban, arca megzúzódott és kificamodott a kulcscsontja. Az I.r. vádlott véralkoholszintje 1,3 - 1,5 ezreléket mutatott.

A vádlottak a bírósági eljárás során beismerő vallomást tettek, megbánó magatartást mutattak, bocsánatkérésüket a sértett is elfogadta.

A Debreceni Járásbíróság az I.r. vádlotta a jármű önkényes elvétele vádja alól bizonyítottság hiánya miatt felmentette.

Az ítéletet az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették, így a határozat jogerős.

You have no rights to post comments