artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

12. életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetésének bűntette ügyében tartja első tárgyalását a Debreceni Törvényszék 2014. szeptember 4-én, 8:30 órai kezdettel.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint az I. és a II.r. vádlott 2012 júliusától éltek együtt Görbeházán, velük lakott az asszony akkor 9 éves kisfia. A kisfiú volt a nő 10. gyermeke, súlyos alkoholproblémái miatt azonban az első házasságából született 6 gyermeke átmeneti nevelésbe, második kapcsolatából született 3 gyermeke az apához került. Élettársának előző kapcsolataiból 5 gyermeke született, ők szintén átmeneti nevelésben voltak.

A kiskorú sértett 2010 őszén kezdte az első osztályt, kezdettől fogva beilleszkedési, tanulási, magatartásbeli problémákkal küzdött. A gyermekjóléti szolgálat 2010 augusztusától alapellátásban gondozta, 2010 őszén pedig elrendelte a védelembe vételét. A családgondozót azonban az anya a családlátogatások alkalmával nem engedte be a házba.

A problémák a gyermekkel a következő, 2011-2012-es tanévben is folytatódtak: elhanyagoltan, ápolatlanul járt iskolába, sovány, alultáplált volt. Anyja többször is ittasan ment érte, máskor ottfelejtette és a tanítóknak kellett hazavinniük. A vádirat szerint nem törődött a gyermekkel, nem segített neki a tanulásban és rendszeresen enni sem adott a kisfiúnak. A II.r. vádlott gyakran váltogatta partnereit, ilyenkor a gyermeket kizárták a házból és késő este az utcán lődörgött egyedül. Az is előfordult, hogy vissza sem jutott a házba, és a kutyaólban kellett aludnia, ekkor a kutyatáp volt a vacsorája. A gyermek a 2011-2012-es tanév végén megbukott, meg kellett ismételnie a 2. osztályt.

A bukást követő nyári szünetben lépett élettársi kapcsolatra a fiú anyja az I.r. vádlottal. Azon a nyáron is sok időt töltött az utcán, anyjáék zavartalan együttlétük érdekében gyakran elküldték otthonról. A vádiratban az áll, hogy Sz. Csaba a nyári szünet idején több alkalommal is szexuális aktusra kényszerítette a gyermeket, miközben anyja a boltba ment. Megfenyegette a fiút, hogy el ne merje mondani senkinek. A gyermek félt az I.r. vádlottól, a férfi ugyanis más alkalmakkor többször is bántalmazta már – többek között egy karóval – így senkinek nem szólt a történtekről.

Miután 2012. szeptember elején a gyermekjóléti szolgálat családlátogatása újra meghiúsult, a családgondozó megint hiába próbált bejutni a házba, az önkormányzat októberben kiemelte a gyermeket a családból és nevelőszülőknél helyezte el. A kisfiú súlyos fehérje és energiahiányos, alultáplált állapotban került hozzájuk. A gyámhivatal 2013 januárjában rendelte el a kisfiú átmeneti nevelésbe vételét. A nevelőszülőknél derült fény a szexuális erőszakra, 2013 tavaszán pedig a gyermek egy pedagógiai-pszichológiai vizsgálaton a pszichológusnak is beszámolt a történtekről. A gyámhivatal ezt követően tett feljelentést.

Vádlott: I.r. Sz. Csaba, II.r. B. Tamás Zoltánné

You have no rights to post comments