artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság mai napon kihirdetett első fokú ítéletében I.r. H. Imre Lajos és II.r. I. András vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettében.

 Ugyanakkor a bíróság megállapította, hogy a közösség tagja elleni, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett erőszak bűntettét a vádlottak nem követték el, így ezen vád alól felmentette őket.

A bíróság az I.r. vádlottat halmazati büntetésül – beszámítva egy jelen üggyel egyesített ügyben hozott büntetést - 1 év 6 hónap, míg a II.r. vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, mindkettejük vonatkozásában a szabadságvesztés letöltését 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A járásbíróság ítéleti tényállását a vádiratban foglaltaktól részben eltérően állapította meg, s a közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetése vonatkozásában a bizonyítási eljárás lefolytatást követően nem jutott arra az álláspontra, hogy a vádlottak a sértettet a roma származása miatt bántalmazták.

A tanács elnöke szóbeli indokolásában elmondta: a sértett ittas állapotban, agresszív fellépéssel kérte számon, hogy miért nem engedik be a szórakozóhelyre. A sértettel szemben már korábban számtalan alkalommal került sor nem megfelelő viselkedése, magatartása miatt rendőri intézkedésre.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte I.r. vádlott részbeni beismerő vallomását, büntetlen előéletét, mindkét vádlott estében figyelembe vette az időmúlást, s azt, hogy kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodnak.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek a döntés ellen, így a büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments