artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyész arra a férfira, aki 2013. január 29-én úgy tolatott szemétszállító autóval Hajdúsámsonban, hogy a fellépőn lévő kollégáját nekinyomta egy villanyoszlopnak. A férfi kórházba szállítás közben meghalt. Az ügyész azt is kérte, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Sz. Antal védője elsődlegesen felmentést kért, másodlagosan a szabadságvesztésnél enyhébb büntetést. A járművezetéstől való eltiltást a védő szintén nem találta indokoltnak.

A mai tárgyaláson a Debreceni Járásbíróság kihallgatta azt a tanút is, aki a vádlottal és a sértettel dolgozott aznap, rakodóként. A férfi elmondta, hogy tolatás előtt látta leszállni az áldozatot a fellépőről, egy ideig gyalogosan együtt is haladtak, de hogy mikor mászott vissza újra a szemétszállító autó hátsó részére, azt nem tudja.

Vágó Zsolt bíró ezt követően a műszaki szakértőt hallgatta meg, aki elmondta: a konkrét járművön nem volt olyan szerkezet, amely megakadályozta volna azt, hogy tolatni csak üres fellépővel tudjon. Az ilyen biztonsági berendezés nem alapfelszereltség, külön kell rendelni a járművekhez. A szakértő azt is elmondta: az ilyen jármű holttere nagyobb, az úgynevezett fellépő pedig nem látszik sem a hátra felszerelt kamera képén, sem a visszapillantó tükrökben.

A szakértő után került sor a vádbeszédre, amelyben az ügyész kiemelte: hátramenet közben senki nem tartózkodhatott volna a fellépőn, így a sértett felelősségét sem szabad figyelmen kívül hagyni. Hozzátette: a vádlott ettől függetlenül elkövette a bűncselekményt, hiszen éppen a sértett segítségét kellett volna kérnie a tolatás irányításában, ezt viszont elmulasztotta.

A védő védőbeszédében elsősorban a sértetti közrehatást hangsúlyozta, de kiemelte azt is, az elhunyt kolléga valószínűleg akkor állt fel újra a fellépőre, amikor a vádlott a másik visszapillantó tükörben ellenőrizte a tolatást. Szerinte az sem elvárható, hogy miután meggyőződött hátramenet előtt arról, hogy a kolléga leszállt a járműről, manőver közben észrevegye, hogy a másik visszalépett.

A vádlott az utolsó szó jogán azt  mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket.

Ítélethirdetés 2014. június 16-án, hétfőn, 9.30 órakor.

You have no rights to post comments