artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Helybenhagyva az elsőfokú ítéletet, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2011. január 14-én reggel kábítószer hatása alatt bement Püspökladány egyik óvodájába, majd összekülönbözött a kihívott rendőrökkel.

A Püspökladányi Járásbíróság 2012. októberi döntésének megfelelően a törvényszék pártfogó felügyeletet is elrendelt.

A Debreceni Törvényszék Felegyiné dr. Szabó Ágnes vezette büntetőtanácsa indoklásában kiemelte: az első fokon eljáró bíróság alaposan feltárta a bizonyítékokat és megalapozott tényállást állapított meg.

Eszerint a debreceni férfi egy buliba érkezett Püspökladányba, ahol marihuánát és dizájner drogokat is fogyasztott. Reggel az utcán egy nagypapa nyomába szegődött, aki óvodába vitte az unokáját és egészen az intézményig követte őket. A vádlott azt hallucinálta, hogy az ő gyermeke is abba az óvodába jár. Előbb az óvónők, majd a karbantartó próbálta elküldeni, de ő lecövekelt egy csoportszoba előtt. Az óvónők rázárták az ajtót a bent lévő gyerekekre, közben hívták a rendőrséget.

Két egyenruhás érkezett a helyszínre, ők ekkorra már az udvaron találtak rá a vádlottra, akit megpróbáltak igazoltatni. A férfi azonban egy biciklijét kitoló szülőre igyekezett ráirányítani a figyelmet – „biciklitolvaj”. Megpróbált visszamenekülni az épületbe, de nagy nehezen falhoz állították. Cz. Győző azonban folyamatosan ellenállt, támadó állásba helyezkedett és még azt is mondta a rendőröknek, hogy „Na gyertek, karatézzunk!”. A férfi végül kiugrott a rendőrök gyűrűjéből és kirohant az utcára, nem akármilyen akadályt leküzdve. A vádlott éveken át küzdősportra járt és kézilabdázott, ettől függetlenül a tanúk is alig akartak hinni a szemüknek, amikor az udvaron a rendőrök elől menekülve helyből átugrotta az óvoda 2 méteres kerítését.

A rendőrök előbb autóval, majd gyalogszerrel mentek utána és ismét megpróbálták elfogni. A rendőrök a vádlott ellenállása miatt egy önvédelmi fogással kényszerítették földre, megbilincselni viszont nem tudták, mert folyamatosan rúgott, egyik kezét pedig maga alá szorította. Intézkedés közben megszerezte az egyik járőr gáz spray-jét és közvetlenül arcon fújta az egyik rendőrt. Miután az egyenruhások még előtte erősítést kértek, újabb két autóval még négy rendőr érkezett a helyszínre. Végül a bedrogozott férfit a nyílt utcán hatan tudták úgy lefogni, hogy megbilincseljék. Az intézmény karbantartója végig látta az eseményeket, utóbb úgy nyilatkozott, hogy ilyen „hihetetlen erejű embert még nem látott”.

A gázspray-vel arcon fújt rendőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

You have no rights to post comments