artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

4 év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék első fokon K. Tibort, aki még 2011 augusztusában olyan súlyosan bántalmazott Nyíracsádon egy nőt, hogy az belehalt koponyasérüléseibe.

A dr. Tóth Zoltán vezette büntetőtanács a vádlottat 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, emellett kötelezte 625 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság megállapította: a vádlott és a sértett régóta ismerték egymást, egy utcában laktak Nyíracsádon, s amikor az évek során a sértett házassága megromlott, egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat. Miután a vádlott nem vetette meg az italt, a nő is egyre inkább az ital rabja lett.

2011 augusztusában a nő férje pár napra elutazott, így a vádlott-sértett páros meglehetősen sok időt tudott együtt tölteni. A napok italozással, veszekedésekkel, bántalmazásba torkolló vitákkal teltek. A nő látványos sérüléseket szenvedett, több helybeli is kérdőre vonta őt a verések nyomai miatt, és a sértett nem is tagadta, hogy K. Tibor bántalmazta, úgy fogalmazott: a vádlott "agyba-főbe rugdosta".

A 2011. augusztus 26-i este tettlegességbe fulladt, bár a bántalmazásnak szemtanúi nem voltak, fültanúja igen. Az egyik szomszéd szerint este 9-től hajnal 1-ig ment a dulakodás. A következő két napban a vádlott többször felkereste a nőt, hogy megnézze, milyen állapotban van, minden alkalommal a lesötétített hálószobában, az ágyában fekve találta. Arról azonban a többszöri látogatás ellenére sem győződött meg, hogy a nő tényleg alszik-e. Bár K. Tibortól többen is érdeklődtek a sértett holléte - hogyléte felől, ő elterelő válaszokkal szolgált.  Augusztus 28-án este aztán észrevette, hogy az asszony nem lélegzik és kihűlt. A szomszédokkal kihívták a háziorvost, aki megállapította, hogy a nő körülbelül 24 - 48 órával korábban halhatott meg. A szakértői vélemény szerint a nő halálát koponyasérülés okozhatta.

Miután egyébként kiderült, hogy a sértett meghalt, a vádlott egy közeli erdős területen bújt el és csak 3 nappal később fogták el a rendőrök.

Tóth Zoltán tanácsvezető bíró indoklásában kiemelte: a bírósági eljárás során az elhunyt nő hozzátartozói többször is céloztak arra, hogy valójában nem az igazi bántalmazó van előzetesben, nem K. Tibor, hanem az asszony férje bántalmazta a nőt. A végzetes incidens fültanúi azonban egyértelműen azonosították a vádlott hangját, a férjet napok óta valóban senki nem látta a településen és siklósi vendéglátói is egyértelműen hangsúlyozták, hogy a férj náluk, velük töltötte az időt. A hozzátartozók azt is sugalmazták, hogy a férj utazását megszakítva hazajött, a bizonyítékok azonban ezt cáfolták, hiszen nem tudta volna észrevétlenül megtenni az oda-vissza utat, ami egy teljes napot vett volna igénybe.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős. Bár az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Az előzetes fenntartásáról is döntenie kellett a bíróságnak. A kiszabott 4 év 2/3 része ugyanis idén májusban letelik, a vádlott tehát feltételesen szabadlábra kerülhetett volna. A tanács azonban - a vádlott korábbi elrejtőzése miatt - úgy döntött, a jogerős ítélet megszületéséig K. Tibor rács mögött marad.

You have no rights to post comments