artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék súlyosította az elsőfokú ítéletet és 7 év 6 hónap, illetve 9 év börtönre ítélte, valamint 8 és 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a két férfit, akik 2012 nyarán Rivotrillal bekevert itallal elkábították, majd kirabolták áldozataikat Debrecenben.

A másodfokú bíróság társtettesként elkövetett rablás bűntettében, közokirattal visszaélés, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösségüket. Első fokon a Debreceni Járásbíróság mindkét vádlottra 6-6 év szabadságvesztést szabott ki.

A vádlottak 2012 nyarán járták a belvárost és környékét, ahol ittas állapotban lévő embereket szemeltek ki. Tervük az volt, hogy a Rivotrillal, előre bekevert itallal kínálják meg leszólított áldozataikat, majd az ájult sértetteket kirabolják. Mintegy 10 alkalommal próbálkoztak a módszerrel, háromszor sikerrel is jártak.

Első áldozatukat az I.r. vádlott, L. Tamás a Kishegyesi úton szólította le, magánéleti problémáiról beszélt a sértettnek, aki megsajnálta a férfit. Együtt mentek vissza a közeli szupermarkethez, ahol már az II.r. vádlott, T. József is várta őket. A sértett adott cigarettára pénzt, majd a két vádlott felajánlotta, hogy vesznek italt, melyből szeretnék őt is megkínálni. A férfi nem akarta őket megsérteni, ezért elfogadta az invitálást és ivott egy felest, majd hazafelé vette az irányt. Utolsó emlékképe az volt, hogy látja maga mögött a „köpcös figurát”, aztán jött a filmszakadás. Az áldozat az utcán összeesett, a két vádlott pedig elvette az értékeit. A sértett aztán reggel otthonában tért magához, de maga sem tudja, hogy jutott haza.

A második áldozat ittas állapotban a Bólyai utcán ment haza, útközben leült egy padra, amikor mellé telepedett T. József. A másodrendű vádlott cigarettával és itallal kínálta, amit ő el is fogadott. A fiú nem sokkal később elveszítette az eszméletét és csak a kórházban tért magához. Mint utóbb kiderült, egy közelben lakó talált rá az utcán ájultan és értesítette a mentőket. A fiút is mindenétől megfosztották, még a cipőt is lehúzták a lábáról.

A két vádlott harmadik áldozata egy fiatal nő volt, aki egy családi vita után feldúltan tartott haza a Bethlen utcán, szintén éjszaka. Két kerékpáros férfira figyelt fel, akik közül az egyik meg is szólította a zaklatott lelkiállapotú nőt. Itallal kínálta, a nő elfogadta. Reggel tért magához kisemmizve, alsónemű nélkül, egy parkban fekve. A nyomozás megállapította, hogy a nő az utcán esett össze és a vádlottak vitték ölben az elhagyatott területre. Bár a combja tájékán is voltak sérülései, szexuális erőszak nem érte.

A Debreceni Törvényszék Hutkai Marianna vezette büntetőtanácsa az indoklásban kifejtette: sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna az eseteknek. A vádlottak tudták, hogy a Rivotrillal bekevert italoktól a sértettek eszméletüket vesztik, ájulás, esés közben szenvedhettek volna súlyosabb sérüléseket, bódult állapotukban kóborolva akár egy autó is elüthette volna őket, vagy egyéb betegség, gyógyszerallergia esetén történhetett volna végzetes tragédia is.

Miután a másodfokú bíróság új bűncselekményt is megállapított (készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés), ezért megnyílt a harmadfok lehetősége is.

Az I. r. vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, így L. Tamás esetében a büntetés jogerőre emelkedett. T. József azonban felmentésért fellebbezett, így a II.r. vádlott esetében majd a harmadfok mondja ki a jogerős ítéletet.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments