artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek mondta ki a szülőket nevelésük alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében a Debreceni Törvényszék, ezért az apát (I.r. vádlott) 11 év fegyházra, az anyát (II.r. vádlott) pszichikai bűnsegédként 6 év fegyházra ítélte.

B. Zsigmond Sándort emellett 10 évre, B. Zsigmond Sándornét 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A házaspárt a bíróság megfosztotta szülői felügyeleti joguktól is.

A bíróság megállapította, hogy az apa csaknem másfél éven keresztül bántalmazta és kényszerítette orális szexre saját leányát, emellett az anya közreműködésével többször közösülési kísérletre is sor került. A család nehéz anyagi körülmények között élt, ez az oka annak, hogy az apa pénzszerzés reményében a 4-es útra akarta kiállítani kislányát. A gyermek a szexuális erőszak kezdetén még bő 11 és fél éves volt. A kislány arról is beszámolt, hogy anyja arra intette: tegye azt, amit az apja mond neki.

A bíróság a szakértői véleményre alapozva kiemelte:  a történtek egész életében nyomon követhető testi-lelki traumát okoztak a sértettnek.

Lányi Csaba tanácsvezető bíró indoklásában azt is hangsúlyozta, hogy a szexuális erőszak terén hatalmas a látencia és bírósági szakba csak az ügyek töredéke jut el.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Bár a másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosbításért, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügy részletei:

Nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott házaspár Debrecenben, nehéz anyagi körülmények között élt. Munkájuk nem volt, havi 35.000 forintnyi jövedelmükből pedig még közüzemi számláikat sem tudták fizetni.

Az elsőrendű vádlott 2011 elején arra az elhatározásra jutott, hogy lányukat – aki akkor még 12 éves sem volt – tiltott kéjelgésre kényszeríti, hogy így jusson pénzhez a család. A vádirat szerint a kislány ekkor már gyermekvédelmi, családvédelmi gondozás alatt állt, apja ugyanis rendszeresen bántalmazta, különösen akkor, ha rossz jegyeket hozott, vagy ha magatartásában bármi kivetnivalót talált. M-en osztálytársai is felfedezték az ütések okozta kék – zöld foltokat, de ő mindig arra hivatkozott, hogy elesett. Apja erőszakos megnyilvánulásai miatt komoly félelemérzet alakult ki benne, emiatt sem tanárainak, sem barátainak nem mert beszélni a történtekről.

Az apa azt találta ki, hogy gyermekét kiállítja a 4-es út mellé, ötletét megosztotta a kislánnyal és annak édesanyjával, a másodrendű vádlottal is, aki tudomásul vette – állapította meg az ügyészség. Az „okítás” pornográf videókkal indult, majd 2011 tavaszán az apa arra kényszerítette lányát, hogy végignézze szülei szexuális aktusát. Az I. rendű vádlott továbbment, pofonokkal és fenyegetésekkel arra vette rá a kislányt, hogy orálisan kielégítse őt. Közben az apa folyamatosan instruálta a gyermeket. M-ben a korábbi bántalmazások miatt ekkorra már komoly félelem alakult ki, hogy az erőszak megtörte a kislány akaratát. 2011 áprilisától egy éven át a férfi többször meg is erőszakolta lányát, néhány esetben az anya jelenlétében, aki nem csak hogy nem avatkozott közbe, de az erőszakos közösülés érdekében még le is fogta a kislányt, hogy megtörje az ellenállását. M. félt a további bántalmazásoktól, ezért nem mert tiltakozni, sőt továbbra sem mert szólni egy felnőttnek sem. 2012 áprilisában azonban, amikor apja anyja jelenlétében újra orális szexre kényszerítette, a sértett közölte apjával, hogy az iskolában be fog számolni a történtekről. El is mondott mindent az iskolai személyzet egyik tagjának, az iskola pedig azonnal feljelentést tett. A vádlott házaspárt őrizetbe vették, a kislány gyermekotthonba került.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments