artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek találta a vádlottak mindegyikét társtettesként, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettében a Debreceni Járásbíróság. A hat fiatalkorú még 2012. január elsején, az éjféli, szilveszteri tűzijátékot követően bántalmazott két nigériai egyetemistát Debrecen belvárosában.

Az ítélet értelmében az I.r. vádlott 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott, illetve 3 évre eltiltotta a bíróság a közügyek gyakorlásától. A II.r. vádlott büntetése 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogháza, 3 év próbaidőre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett. A III.r. vádlottra 1 év 4 hónap szabadságvesztést rótt ki a bíróság fiatalkorúak fogházában, 3 év próbaidőre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett. A IV.r. vádlott büntetése 1 év 10 hónap fiatalkorúak fogházában, 4 évre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett. Az V.r. vádlottra 1 év 4 hónap szabadságvesztést ítélt meg a bíróság, fiatalkorúak fogházában, 3 év próbaidőre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett. A VI.r. vádlott 1 év 10 hónapot kapott, fiatalkorúak fogházában, 4 évre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett.

A bíróság szerint kétséget kizáróan bizonyított, hogy a vádlottak bőrszínük miatt becsmérelték a sértetteket, a bántalmazás indoka pedig egyértelműen a két nigériai férfi származása volt. Az elsőrendű vádlott védekezésével szemben mindezt a többiek vallomása, a társaságukban lévő tanúk, a szemtanúk, valamint a sértettek vallomásai, illetve a rendőri jelentések is alátámasztják.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mellett a II.r., a III.r. és a IV.r. vádlott, védője és törvényes képviselője is 3 nap gondolkodási időt kért, az I.r., az V. és VI.r. vádlott, védője és törvényes képviselője pedig fellebbezést jelentett be.

A bíróságnak ma a kényszerintézkedésekről is döntenie kellett, a II. III. és IVr. vádlottak lakhelyelhagyási tilalmát megszüntette a Debreceni Járásbíróság, az I.r. vádlottat ugyanakkor előzetes letartóztatásba helyezte. Ennek oka többek között az, hogy G. Tamás ellen a lakhelyelhagyási tilalom időszaka alatt újabb büntetőeljárás indult, így fennáll a bűnismétlés veszélye. A 17 éves fiút rendőr vitte el a tárgyalóteremből.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments