artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint P. Norbert János 2008 őszén ismerkedett meg barátnőjével, akivel 2010 januárjáig tartott a kapcsolatuk. A viszony nem volt konfliktusmentes, a vádlott agresszív természete miatt a nő egy idő után már szabadulni szeretett volna a kapcsolatból.

A vádiratban az áll, hogy a nő nem tudott szakítani, a vádlott ugyanis azzal fenyegette, ha ezt megteszi, megvereti őt és a családját is. A lány 2009 szilvesztere után azonban eldöntötte, valóban nem találkozik többet a vádlottal. Hazatért Kocsordról Hajdúdorogra, a férfival pedig többször is közölte telefonon, hogy véget vet a viszonynak. A férfi nem volt hajlandó belenyugodni a nő döntésébe, folyamatosan hívogatta, majd SMS-ben közölte vele, hogy pár nap múlva felkeresi.

2011. január közepén a nő Nyíregyházára tartott, amikor a férfi megállásra kényszerítette, átült az autójába és bántalmazta a lányt. Ez ügyben egy másik büntetőeljárás is folyamatban van.

A vádlott semmiképpen nem akart beletörődni a szakításba, elhatározta, hogy megkeresi a nőt és megtorolja rajta sérelmét, akár fájdalom árán is.

2010. február elején autót bérelt Mátészalkán és másnap Hajdúdorogra ment, hogy megkeresse volt barátnőjét. A háza előtt várta, többször becsengetett, de mivel nem nyitottak neki ajtót, így egy idő után elhajtott.

Egy napra rá visszatért, ezúttal azonban hozott magával egy svájci bicskát és egy fekete színű maszkot is. Leparkolt a közelben, bement az udvarra és elrejtőzött a ház mögött lévő terménytárolóban, amelynek ajtaját belülről kitámasztotta.

Amikor a sértett hazaért, nővérével egy szomszédot hívtak segítségül, hogy körbejárják a kertet, és megkeressék a vádlottat. A terménytároló maradt legutoljára, és fel is tűnt nekik azonnal, hogy kívülről nincs bezárva, ezért a szomszéd férfi egy fadarabbal próbálta felfeszíteni az ajtót. Ekkor bukkant elő a vádlott, nyitott bicskával a kezében. Azonnal a menekülő sértett után vetette magát, lerántotta a nőt a földre, majd ötször belevágta a bicskát. Közben odaért a sértett nővére, aki belerúgott a vádlottba, a férfi erre abbahagyta a bántalmazást, kimenekült az udvarról és elhajtott az autóval.

A nő a vállán, a fején, a kulcscsontjánál és a fülénél sebesült meg, több szúrás 4-6 centiméter mély volt. A támadás halállal is végződhetett volna, a nő életben maradását többek között annak köszönheti, hogy február lévén többrétegű ruházat, vastag kabát volt rajta.

A vádlott egyébként a bűncselekményt követően előbb Romániába, majd 2010 novemberében Angliába menekült, ahonnan európai elfogatóparancs alapján 2012 májusában hozták haza Magyarországra.

Az első tárgyalásra 2013. 09. 02-án, 8.30 órakor kerül sor a Debreceni Törvényszéken.

Debreceni Törvényszéken

You have no rights to post comments