artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Városi Ügyészség vádirata szerint 2008-ban és 2009-ben a könnyű pénzszerzés ígéretével összesen 42 embert vettek rá arra, hogy műszaki cikkeket vegyenek áruvásárlási gyorskölcsön felvételével, amelyhez ők biztosították a munkáltatói igazolásokat.

Az első és a másodrendű vádlott az internetről töltött le üres nyomtatványt és egyrészről a saját cégeik nevében töltötték ki a dokumentumokat, másrészről más cégek adatainak felhasználásával, az eredetivel megegyező cégbélyegzőket készítettek és így igyekeztek "hivatalossá" tenni a munkáltatói igazolásokat. A kuncsaftok rábeszélésben S. Attila György felesége, a harmadrendű vádlott is részt vett. Több esetben ő volt az, aki kioktatta a hitelfelvevőket, mire számíthatnak a kölcsön felvételekor, milyen válaszokat adjanak a hitelügyintézés során felmerülő kérdésekre. A hitel felvevőjét hol ketten, hol mindhárman együtt szállították a kiszemelt műszaki boltba és ők határozták meg azt is, hogy sikeres kölcsönfelvétel esetén milyen műszaki cikket vásároljon az illető. A közreműködőknek 20 - 50.000 forintot fizettek, a hitelből vett műszaki cikkeket pedig átvették tőlük és eladták.

A vádirat szerint összesen 76 hitelkérelmet nyújtottak be, mindannyiszor hamis munkáltatói igazolásokkal, hiszen a hitelkérelmezőknek a valóságban sem munkahelyük, sem állandó jövedelmük nem volt. 42 alkalommal nem jött be a próbálkozás, a hitelkérelmet helyben elutasították, 34-szer viszont sikerrel jártak. Ezekben az esetekben általában 160 és 230 ezer forint közötti összeget vettek fel és vásároltak le, összességében pedig 6 millió 750 ezer forint jogtalan hitelt szereztek meg. Az ügyészség megállapította, hogy volt olyan közreműködő, akivel több műszaki boltot is bejártak Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban, Hajdúböszörményben, Nyírábrányban, de a cél érdekében gyakran egészen Miskolcig is elmentek. Volt, akinél egy hitelkérelem sem jött be, volt, akinél több is. A hitelek törlesztését "természetesen" egy hitelfelvevő sem kezdte meg, többségüknek anyagi körülményiek ezt nem is tették volna lehetővé.

A hiteligénylők egyébként mindannyian vádlottak az ügyben, azok is, akiknek hitelkérelmét elutasították, őket javarészt csalás bűntettének kísérletével, illetve magánokirat hamisítás vétségével vádolja az ügyészség.

Az első tárgyalás ma, azaz 2013. 07. 08-án volt a Debreceni Járásbíróságon.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments