artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint 2012. március 06-án hajnalban fk.I., IV. és VI.r. vádlottak Komádiban megjelentek a 89 és 81 éves sértettek házánál, hogy tőlük készpénzt tulajdonítsanak el, akár erőszak, fenyegetés árán is. Az első tárgyalásra 2013. július 1-jén 8.30 órától került sor a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Az ügyben már a szigorított, kell eljárni.

 

Az idős házaspár házát az I.r. vádlott mutatta meg a többieknek azzal, hogy oda érdemes betörni, mert tudomása szerint sok pénzt tartanak maguknál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vádiratban szerepel, hogy a vádlottak tudtak arról, hogy a házban egy házaspár él, miként arról is, hogy mindketten otthon tartózkodtak. A fk. I.r. vádlott a ház előtt az utcán figyelt, míg IV. és VI.r. vádlott az összesodort dróttal bekötözött kiskapuról a drótot levágta, s bementek az udvarra. A lakóház bejárati ajtaját feszegették, de azt nem tudták kinyitni, ezért az előtető fölött a palát, illetve a tetőléceket csavarhúzóval megbontották, illetve összetörték, majd a tetőn át a padlásra bemásztak. Ezt követően a szemükön és szájukon kívül az egész arcukat eltakaró szövetmaszkot húztak fel, és a padlásfeljárón át lementek a lakásba. Az idős férfi észlelte a történteket, ő egészségi állapotánál fogva az első szobában egy fotelban ült, mellette pedig az ágyban aludt a felesége. A két vádlott közölte, hogy „rablás”, majd pénzt követeltek. Felkapcsolták a villanyt, amire az asszony felébredt. A vádlottak őt is beültették egy fotelba, és a szobában talált ruhadarabokkal, nadrágtartóval, nadrágszíjakkal megkötözték az idős embereket. Ezután átkutatták a házat, folyamatosan pénzt követelve, és fenyegették őket, hogyha nem adják át, akkor tudják, hol lakik a leányuk és levágják késsel az ujjait. A vádlottak az éjjeliszekrény alsó fiókjában megtalált pénztárcából kivették a benne lévő 100.000 forint készpénzt, a másik fiókból pedig egy aranyláncot, egy medált, valamint régi, forgalmon kívüli pénzérméket. A vádlottak ezután a helyszínt elhagyták úgy, hogy  sértetteket megkötözve hagyták. Az idős férfinek sikerült magát kiszabadítania, telefonon kért hozzátartozóitól segítséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vádirat II. vádpontjában szerepel, hogy 2012. július 20-án szintén hajnalban az I-V.r. vádlottak Komádi egy fodrászüzleténél jelentek meg, hogy onnan készpénzt vigyenek el. Hárman próbálták befeszíteni a bejárati ajtót csavarhúzóval és pajszerrel, míg ketten a közelben figyelték, nehogy tetten érjék őket. Egy arra közeledő személy megzavarta őket, ezért a helyszínről elmenekültek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vádirat III. vádpontja azt tartalmazza, hogy 2012. július 20-án 3 óra körül I-V.r  vádlottak megjelentek egy 61 és 64 éves házaspár Komádiban lévő házánál. Előre egyeztették, hogy a tetőt megbontva, a padláson keresztül mennek be és erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával készpénzt tulajdonítanak el. Tudták, hogy a házaspár otthon van. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak azt is megbeszélték, hogy miután a II. és III.r. vádlott bejutnak a lakásba, az addig az utcán figyelő másik három vádlottat beengedik a bejárati ajtón. A megbeszéltek szerint a  fk.II. és fk. III.r. vádlott az arcukat eltakaró szövetmaszkban a kerítésen át bemásztak az udvarra, felmásztak a tetőre, eltávolították a tetőcserepek egy részét, kiszakították a tetőfóliát és bemásztak a padlásra. A padlásfeljárón át a spájzba próbáltak bejutni. A sértettek felébredtek a zajra. Fk.III.r. vádlott a padlásfeljárón át a spájzba ment, ahol az ott megjelenő férfi sértettre támadt, a nyakán hátulról a karjával átkulcsolva fojtogatta, majd a dulakodás közben mindketten a földre estek. Eközben megjelent a feleség is, aki megpróbált férjének segíteni. Fk. III.r. vádlott megfenyegette az asszonyt, hogy elvágja férje torkát, s arra szólította fel, hogy nyissa ki neki a lakás bejárati ajtaját. A nő odalépett fk.III.r. vádlotthoz és lerántotta fejéről a maszkot, aki erre az asszonyt egy alkalommal ököllel kis-közepes erővel a jobb szeme környékén megütötte. Ezt követően a feleség kinyitotta az ajtót, melyen át a fk.III.r. vádlott a sértettet fellökve kirohant a házból. A padláson várakozó fk.II.r. vádlott a tetőn át távozott – szintén üres kézzel.

A tárgyalást végigkövetjük és az ítéletről is tudósítunk. - a szerk.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments