artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Törvényszék, a Debreceni Ítélőtábla, a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára és a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

 

 

 

Az együttműködés célja, hogy az eredeti források feltárásával közösen induljon el a Debreceni Törvényszék és a járásbíróságok, valamint a Debreceni Ítélőtábla történetének kutatása. A kutatási területek igencsak szerteágazóak lehetnek, többek között kiaknázatlan területnek számít jelenleg a bíráskodás történeti előzményeinek feltárása, az intézményeik létrejötte, dokumentumai, nevezetesebb jogi döntései. Az együttműködés résztvevői közös kiállítások és konferenciák szervezése mellett tervezik kiadványok és reprezentációs arculati tárgyak tervezését, elkészítését is.

A Levéltár szeretné az őrizetében lévő bírósági iratanyag társadalmi hasznosítását minél jobban elősegíteni, ezen belül a Debreceni Törvényszék irattárában megőrzött 1956-hoz kapcsolódó dokumentumoknak kiemelt jelentőségük lehet. A Levéltár vállalja, hogy az őrizetében lévő dokumentumokat tudományos céllal a bíróság rendelkezésére bocsátja, illetve közreműködik a Debreceni Törvényszék, a járásbíróságok, valamint a Debreceni Ítélőtábla és jogelődeik archontológiai kutatásaiban. A kutatásokban a jogi kar joghallgatói és oktatói is részt vállalnak.

Az intézmények első közös jogtörténeti és bíróságtörténeti kiállításukat 2014 júniusára tervezik, a debreceni járásbírósági épület lebombázásának 70. évfordulója alkalmából.

Fórizs Ildikó, sajtószóvivő, Debreceni Ítélőtábla
Tatár Timea, sajtószóvivő, Debreceni Törvényszék
Dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta, sajtótitkár, Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments