artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Különös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék dr. Nagy Antal vezette tanácsa R. Zsoltot, akit bűnösnek talált előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett .

R. Zsoltot emellett lopás, okirattal visszaélés, csalás, magánokirat hamisítás bűntettében és készpénzfizetés helyettesítő eszközzel visszaélés vétségének kísérletében is bűnösnek mondta ki a bíróság. R. Zsolt leghamarabb 40 év múlva (79 évesen) kerülhet feltételesen szabadlábra. A bíróság a vádlottat 10 évre eltiltotta a közügyektől, 198.000 Ft vagyonelkobzásra ítélte, ill. ezen felül meg kell fizetnie a több mint 5 és fél millió Ft bűnügyi költséget is. Nagy Antal indoklásában kiemelte: a vádlott javarészt korábbi beismerő vallomásának köszönheti, hogy nem tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ítélethirdetés indoklásában elhangzott: a vádlott 2009 márciusában szabadult, a következő hónapjait komoly anyagi nehézségek jellemezték, bevétele szinte csak a szociális járadékból állt. Játékszenvedélye még mélyebbre sodorta a lejtőn. Az idős asszonyhoz – első áldozatához – bejáratos volt, K.Ené naptárbejegyzéseiben még az is benne van, hogy az asszony ételadományok mellett pénzt is adott kölcsön a vádlottnak. 2010. január 13-án reggel az idős asszonyt a kapucsengővel csalta ki otthonából, lesből támadt rá, ököllel leütötte, majd megfojtotta. Az asszony holttestét három napon át vágta fel apró darabokra késsel, fűrésszel. A paprikás vízzel lelocsolt testrészeket a környező szemetesekbe, haját és belszerveit a WC-be dobta. Bár a holttest valóban nem került elő, a korábbi beismerő vallomásában elmondottakat ellenőrizve a szakértők azonosították K.Ené DNS-ét R.Zsolt ruhaneműin és azon az ollón is, amellyel a halott asszony haját levágta.

A vádlott a főbérlő S.A. megölését a bíróságon is elismerte, a gyilkosság okát a férfi „csicskáztató” magatartására fogta és erős felindulásra hivatkozott. A Debreceni Törvényszék szerint azonban K.Ené és S.A. megölésében is egyértelműen a nyereségvágy motiválta, a gyilkosságokat pedig különös kegyetlenséggel követte el. Ahogyan a bíró fogalmazott: „hideg számításból, csak hogy játékszenvedélyének hódolhasson, elvette egy asszony életét és egy másik ember is életével fizetett”.

 

 

 

 

 

 

 

 

A vádlottat egyébként 2010 februárjában, a második gyilkosság után 2 nappal (február 3-án) Oroszlányban fogták el. Korábbi rabtársának akarta eladni S.A. több értéktárgyát, ám találkozásukkor tilosban parkoltak, ezért odamentek hozzájuk a rendőrök. Miután az autóban található kamerával, fényképezőgéppel R. Zsolt nem tudott elszámolni, előállították – a kapitányságon pedig beszámolt a debreceni gyilkosságról.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért: tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésért fellebbezett, az ügyvéd megalapozatlanság miatt, a vádlott pedig bejelentette: „fellebbezek mindenért”.

Az előzetes fogva tartás meghosszabbítását a kirendelt védő és a vádlott szintén nem fogadta el.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments