artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Nem tett vallomást a Debreceni Törvényszéken a büntetőeljárás első tárgyalási napján Sz. Norbert, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádol az ügyészség. Az ügy részleteiről már beszámoltunk.

Korábbi vallomásait azonban fenntartotta, így dr. Virág Pál tanácsvezető bíró ismertette a vádlott nyomozati szakban tett beismerő vallomását, illetve a helyszíni kihallgatás jegyzőkönyvét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eszerint Sz. Norbert korábban úgy nyilatkozott: mióta él, „utálja a cigányokat, a buzikat, a sok k..öt”, ezért már korábban megfogalmazódott benne, hogy egyesével ’”ki fogja nyírni őket, hogy fogyjanak”. Fontolgatta azt is, hogy fegyvert szerez, erről azonban az ára és az engedély miatt végül lemondott. A sértett hirdetését találomra választotta ki és valóban bicskával, pótruhával készült a gyilkosságra. A vádlott a rendőröknek elmondta azt is, hogy miközben áldozatába döfte a bicskát, szexuális hovatartozását hangoztatva szidalmazta. A vértől nem lett rosszul, sőt „mintha megkönnyebbült volna”, lelkiismeret furdalása később sem volt, csak émelygett, ha az ölésre gondolt. A bűncselekmény után két nappal pedig - újra a televíziós hirdetéseket böngészve - arra gondolt, hogy „ha már egyet elintézett, jöhet a következő”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy pontosítás: bár a telefonos cellainformáció a vádlott és a sértett találkozását Egerfarmosra teszi, valójában a település szélén lévő focipálya még Egerlövőhöz tartozik, innen indultak tehát a sértett autójával Debrecenbe.

Fotók: Debreceni Törvényszék

 

 

 

 

You have no rights to post comments