artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Megérkeztek a hiányzó dokumentumok, újabb indítvány nem merült fel, így lezárta a bizonyítási eljárást a Debreceni Törvényszék dr. Nagy Antal vezette tanácsa R.Zsolt , akit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel és más bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség.

Dr. Gaál József ügyész vádbeszédében túlnyomórészt fenntartotta a vádiratban megfogalmazott tényállás és minősítést. Az ügyész hangsúlyozta: bár a vádlott az idős asszony tekintetében visszavonta a nyomozati szakban tett beismerő vallomását és élt a hallgatás jogával, a sértett testének feldarabolásához rögzített minták, anyagmaradványok, szőrképletek és a luminolos vizsgálat eredményei azonban alátámasztják az elmondottakat. Az ügyész szerint csak az képes ilyen részletekre kiterjedően vallomást tenni, aki elkövetőként, élményszerűen élte át az esetet.

Gaál József kiemelte: a közvetett bizonyítékok zárt láncolatot alkotnak, és a bizonyítékok kétséget kizáróan igazolják az emberölést annak ellenére, hogy a holttest, vagy annak darabjai nem kerültek elő. Az ügyész szerint azt is több tanúvallomás cáfolja, hogy az idős asszony szellemi állapota nem volt rendben, mint ahogyan azt sem sikerült bizonyítani, hogy a beismerő vallomást a vádlott rendőri kényszer hatására tette meg. A vádhatóság képviselője S.A. tekintetében elmondta: a bántalmazás olyan embertelen elkövetési magatartást tükröz, ami még magát a vádlottat is iszonyattal töltötte el, vallomásában arra utalt ugyanis, hogy rosszul lett a sértett látványától.

Az ügyész úgy látja: az eset helyi és országos közfelháborodást keltett, elszaporodtak az időskorúak ellen elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve a vádlott különös visszaesőként fokozott veszélyt jelent a társadalomra, így indokolt a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés.

Dr. Mohácsi Ferenc védőbeszédében elmondta: K.E.-né esetében - ahogyan az ügyész is helyesen említette - csak közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre. Szerinte a hatóságnak először azt kellene bizonyítania, hogy az asszony meghalt, utána azt, hogy gyilkosság áldozata lett, majd végül, hogy a vádlott követte el az emberölést. Az ügyvéd szerint azonban a mai napig nincs bizonyítva, hogy az asszony meghalt, K.E.-nét még mindig eltűntként keresik. A védő nem látja bizonyító erejűnek a vérmintákat, a DNS vizsgálatot és az anyagmaradványokat sem, szerinte ugyanis nem tudni azok miként és mikor kerültek oda.

Az ügyvéd úgy látja: védencét valóban a kapcsolattartás engedélyezése motiválta a beismerő vallomásban, és amint elismerte az asszony sérelmére elkövetett emberölést, engedélyezték is a kapcsolattartást. S.A. tekintetében a védő kiemelte: azt R.Zsolt mindig is elismerte, hogy ő okozta főbérlője halálát, de ezt nem előre kitervelten, hanem felfokozott állapotban, erős felindulásban követte el, hátterében pedig S.A. magatartása áll, aki folyamatosan megalázta védencét. Ezért K.E.-né vonatkozásában az ügyvéd felmentés kért, S.A. megölése ügyében pedig azt, hogy a bíróság erős felindulásban elkövetett emberölést állapítson meg.

R.Zsolt az utolsó szó jogán újra kiemelte, hogy kikényszerítették belőle az asszony megölésére vonatkozó vallomását, de ő csak lopást követett el ellene, illetve a nyugdíját vette fel. Elismerte, hogy fontolgatta, pénzzé teszi főbérlője autóját, de azt tagadta, hogy S.A. kórházi tartózkodása idején már tervezte volna a megölését, „nem akartam kioltani az életét, sajnos így alakult” – fogalmazott. Hozzátette: nem sajnálja, de megbánta ami történt. Főleg S.A. lányát sajnálja, amiért ilyet tett az apjával, hiszen ő is félti édesanyját és nagyon rossz lehet egy szülőt elveszíteni. R.Zsolt azzal zárta, hogy nem érti az ügyészséget, eladta az autót, magához vette az idős férfi értékeit, de más nem történt.

Ítélethirdetés: 2013. május 06. hétfő, 9.00 órakor a Debereceni Törvényszéken

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments