artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A vádirat szerint a vádlott 2009 márciusában szabadult (lopás), Debrecenbe 2009 októberében érkezett. Kivett albérletbe egy pincelakást, a főbérlő (S.Antal sértett - 66) az utcafronti lakrészben, a másik sértett (K.Pál Endréné - 75) az udvari lakrészben lakott. A főbérlő rendszeresen Németországban tartózkodott, ez idő alatt a vádlott az egyedül élő asszonynak olykor segítséget nyújtott.

A vádirati tényállás szerint 2010. január 12-én R.Zsolt játékgépen eljátszotta 29.000 Ft rokkantnyugdíját és mivel még adós volt az albérleti díjjal, elhatározta, megöli K.Pál Endrénét. Másnap az udvaron állon vágta az idős asszonyt, majd az eszméletlen sértettet megfojtotta és bevonszolta a pincelakásba. Elsőként 80 ezer Ft-ot hozott ki a lakásából (S.Antal nyugdíja), amiből 65-70 ezret rövid időn belül el is játszott a közeli kocsmában. A következő 3 napban a holttest eltűntetésével foglalkozott: késsel, baltával és fűrésszel 10 cm-es darabokra vágta, paprikás vízzel leöntötte és ételmaradéknak álcázva a környék kukáiba dobta ki, majd alaposan kitakarított. Közben folyamatosan rájárt az áldozat értékeire, többek között értékes porcelánokat, festményeket hozott el és eladta azokat egy régiségkereskedőnek. Ebből fizette ki albérleti hátralékát is. 2010. január 15-én elégette az asszony iratait, majd 3 nap múlva bejelentette eltűnését a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A szomszédasszony eltűnésének hírére 2010. január 20-án hazajött Németországból S.Antal. A főbérlő pár nappal később otthon elesett és bekerült a Kenézy Kórházba. A vádlott rendszeresen látogatta, de egyre inkább unta, ami miatt többször is összekaptak. S.Antal még kórházban volt, amikor a vádlott elhatározta, hogy eladja a főbérlő Toyota Corolla autóját, a Hajdú Apróból nézett ki vevőjelölteket, akik közül többet fel is hívott. Időközben azonban 2010. február elsején S.Antalt hazaengedték, korábbi szóváltásaik ellenére a vádlott és a sértett együtt mentek haza. Alig léptek be a kapun, újra összevesztek, R.Zsolt többször nagy erővel megütötte a férfit, majd mikor az földre került, acélbetétes cipőjével többször belerúgott és a nyakára lépett. Amikor abbahagyta a bántalmazást, észrevette, hogy a sértett nem lélegzik. Az ügyészség szerint bevonszolta a lakás fürdőszobájába, arccal lefelé betette a kádba és vizet engedett rá. Feltakarította a bántalmazás helyét, majd magához vette S.Antal 31-32 ezer forintját, mobiltelefonjait, fényképezőgépét, kameráját. Még aznap délután 90 ezer forintért eladta egy autófelvásárlónak az áldozat gépkocsiját, bezárta a lakást, kukába dobta a kulcsot és vonatra ült. Oroszlány felé menet Budapesten egy kocsmában eljátszotta a pénz nagy részét (110.000 Ft-ot), aztán egy oroszlányi hotelben 8 napra előre kifizetett egy szobát. Ott akarta eladni az eltulajdonított műszaki cikkeket is, a helyi vasútállomás előtt azonban rendőri intézkedés alá vonták és előállították. Az Oroszlányi Rendőrkapitányságon aztán beismerte az S.Antal sérelmére elkövetett bűncselekményt.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy a vádlottat K.Pálné megölésében a pénzszerzés, S.Antal megölésében elsősorban a sértettség és a düh (nehezen tűrte szállásadójának arrogáns, irányító viselkedését), és másodsorban a pénzszerzés motiválta.

Az iratismertetés 2013. április 22-én, 8.30 órakor lesz a Debreceni Törvényszéken. Az iratismertetés után perbeszéd várható.

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments