artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bűnösnek találta társtettesként, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint könnyű testi sértés vétségében az L. család négy tagját a Debreceni Járásbíróság, amely a szülőket ezen felül kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is elmarasztalta.

Dr. Habel Györgyi bíró ezért az elsőrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Miután a családapa egy korábbi büntetésének próbaideje alatt állt, most utólag, az abban kiszabott 10 hónap szabadságvesztést is le kell töltenie.

A másodrendű vádlott - az anya - 1 év börtönt kapott, 2 évre felfüggesztve. A harmadrendű vádlottnak a bíróság ítélete szerint 210, a negyedrendűnek pedig 180 óra közérdekű munkát kell elvégeznie - amennyiben ezt elmulasztják, fogházbüntetés lép a helyébe.

A Debreceni Járásbíróság súlyosító körülményként értékelte többek között azt, hogy nem csak országosan, hanem kifejezetten helyben is elszaporodtak azok a bűncselekmények, amelynek elszenvedői közfeladatot ellátó személyek.

A Debreceni Járásbíróság mai ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, az elsőrendű vádlott és védője fellebbezett, a többiek viszont tudomásul vették az ítéletet.

Az ügy részletei:

A vádirat szerint I.r L. Sándor és II.r. L. Sándorné házastársak, míg III.r. fk. L.Alexandra, IV.r. fk. L.Kitti Elizabet, valamint gyermekkorú L.G. az I. és II.r. vádlottak kiskorú gyermekei.

Az öt fős család 2010. július 29-én a hajdúhadházi vasútállomáson felszállt a Záhony-Cegléd között menetrend szerint közlekedő személyvonatra. A vonaton a sértett vezető jegyvizsgálóként teljesített szolgálatot, és felszólította a családtagokat menetjegyük átadására.

A vádiratban az áll, hogy a vádlottak és a gyerek valamennyien 90%-os kedvezményekre jogosító jegyet mutattak fel, ezért a jegykezelő kérte őket, hogy mutassák be a kedvezményekre jogosító igazolványaikat is.

A család közölte, hogy ilyen igazolvánnyal nem rendelkeznek. A sértett ezért felszólította őket, hogy vagy fizessenek pótdíjat, vagy a következő állomáson szálljanak le a vonatról. Mivel a vádlottak azt mondták, hogy nincs pénzük, a jegykezelő a Bocskaikert megállónál felszólította őket, hogy hagyják el a szerelvényt.

Ekkor a II.r. vádlott trágár kifejezéseket kiabált a sértett felé, majd valamennyien felálltak, körbeállták a jegykezelőt, durva szavakat kiabáltak felé, miközben a ruházatát rángatták, lökdösték, és a II.r. vádlott a sértettet egy alkalommal kis erővel pofon ütötte, az arcát kikarmolta. A vádirat szerint a sértett a családtagok elől a vonat előterébe hátrált, ekkor valamennyien visszaültek a helyükre.

A történtek miatt a jegykezelő értesítette a rendőrkapitányságot, majd a kiérkező rendőrök intézkedtek a vádlottak és gyermekkorú társuk előállításáról. A bántalmazás következtében a kalauz 8 napon belül gyógyuló arczúzódásos sérüléseket szenvedett. 

A sértett jegyvizsgálóként közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség valamennyi vádlottat csoportosan, társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és társtettesként elkövetetett könnyű testi sértés vétségével, míg az I. és II.r. vádlottakat – mivel a bűncselekményeket kiskorú gyermekeikkel együtt követték el, mellyel a kiskorúak erkölcsi fejlődését veszélyeztették – kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.

Debereceni Törvényszék

You have no rights to post comments