artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Megbetegedett az elsőrendű vádlott, így a hétfői tárgyalás elmarad! A vádirat szerint a debreceni sértett barátjával 2012 májusában egy szombati este több vendéglátóhelyen szórakozott Debrecen belvárosában. Hajnali 1 óra körül kitalálták, hogy elmennek az egyik szórakozóhely after-partyjára, amely hajnal fél 5 körül szokott kezdődni és délelőttig tart. Változás történt a tanács összetételében – ezért az egész eljárás elölről kezdődik! Azaz: vádirat ismertetése, vádlottak kihallgatása, sértett, tanúk, stb.

A vádirati tényállás szerint a rendszeresen after-partyt tartó szórakozóhelyre a férfi korábban már többször nem jutott be, így most telefonon kérték az üzletvezető közbenjárását. Amikor odaértek, még a szomszédos, a budapesti V. László üzemeltetésében lévő két másik szórakozóhely is nyitva volt. Az utcán várták ki a parti hajnali kezdését. Közben a másik két szórakozóhely bezárt és egyre többen gyülekeztek a nyitásra várva. A sértett és barátja a bejárathoz ment, hogy az előzetes megbeszélés szerint ezúttal bejussanak, de a szolgálatot teljesítő rendész közölte, hogy „nem kívánatos személy a szórakozóhelyen, ezért takarodjon el onnan”. Szerették volna megtudni a kitiltás konkrét okát, de a rendész válaszképp az elsőrendű vádlottra mutatott, hogy vele kell megbeszélniük a dolgot.

H. Imre Lajosról az ügyészség azt állapította meg, hogy ő a budapesti V. László közvetlen személyes megbízottja a belvárosi utcában működő 3 szórakozóhely vonatkozásában. H. Imre Lajos azonnal kihívó, agresszív stílusban lépett fel a sértettel szemben és egyértelműen utalva roma származására, meglehetősen keresetlen szavakkal elküldte. A férfi kezét széttárva jelezte, hogy akkor inkább nem megy a kiszemelt szórakozóhelyre. Az I.r. vádlott ekkor előkapott egy kézre húzható ún. ütőkesztyűt vagy boxert és többször fejen ütötte. A sértett hiába könyörgött folyamatosan, hogy fejezze be a bántalmazást, H. Imre Lajos akkor sem hagyta abba, amikor a férfi a földre került. A verés közben a vádirat szerint azt hajtogatta, hogy „meghalsz, te b..s cigány!”. Az ütlegelés közben az udvar hátsó, félreeső részébe kerültek, ahol a másodrendű vádlott is bekapcsolódott a bántalmazásba, de a sértett egy ismeretlen harmadiktól - aki az ajtóban állva korábban elküldte - is kapott ütéseket, amiket már meg sem próbált hárítani. A ruhájánál és végtagjainál fogva az udvar hátsó részében lévő szemetes konténerek közé húzták, hogy a szórakozni érkező vendégek ne lássák az erősen vérző férfit, majd otthagyták.

Időközben a sértett barátja értesítette a rendőrséget, majd kihívták a mentőszolgálatot is, akik a Kenézy Kórházba vitték. A bántalmazott férfi többek között többszörös orrcsont- és felső állcsonttörést szenvedett. A vádhatóság szerint az I. és a II.r. vádlott a sértettet azért bántalmazta, mert roma.

A tárgyalás 2013. szeptember 16-án, hétfőn 8 órai kezdettel lesz a Debreceni Járásbíróságon. - Megbetegedett az elsőrendű vádlott, így a hétfői tárgyalás elmarad!

Debreceni Törvényszék

You have no rights to post comments