artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék 2022. április 21-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki a nőismerősét rávette arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytasson, majd a pénzt elvette.

A bíróság a vádlottat rendszeres előnyszerzés céljából, a sértett sanyargatásával, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért a férfit a törvényszék 6 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet szerint felületes személyes ismeretség után a fiatal nő egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a tőle idősebb vádlottal 2020 júniusában vették fel egymással a kapcsolatot majd találkoztak. A sértett bele is szeretett a férfiba, aki kihasználta a mentális betegsége miatt gondnokság alatt is álló fiatal nő érzelmi függőségét. A vádlott 2020 szeptember elején a sértettet rávette arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson, majd a pénzt adja át. A nő a vádlott kérésének eleget tett. A férfi naponta Debrecenben találkozott a sértettel, ellenőrizte az öltözékét, majd magára hagyta az egyik forgalmas útszakaszon. A sértett a prostitúciós tevékenységgel általában naponta 15 és 40 ezer forint közötti összeget keresett. Ezt a pénzt teljes egészében minden nap átadta a férfinak, aki a nap végén rendszerint ismét megjelent a bevételért. A fiatal nő 2020 szeptembere és december eleje között minden nap kint tartózkodott a városból kivezető út mellett, vagy annak környékén. Ebben az időszakban gyakran előfordult, hogy a férfi bántalmazta, megütötte, illetve megrúgta a nőt, ha kevésnek találta a bevételt, illetve az ő megítélése szerint a nő nem jól végezte a munkáját. A vádlott és a sértett kapcsolata végül 2020. december első napjaiban megszakadt, a férfi munkavégzés céljából külföldre távozott.

A büntetőügyből kifolyólag a vádlott 2021 márciusa óta volt letartóztatásban és az egész eljárás során tagadott, még a 2022. március 11-én megtartott előkészítő ülésen is és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A vádlott a 2022. április 21-én megtartott nyilvános tárgyaláson azonban – az addig lefolytatott bizonyítás hatására - élve ezen jogával, változtatott álláspontján és teljeskörű, bűnösséget beismerő nyilatkozatot tett, ezt a bíróság elfogadta.

Dr. Szilvási László bíró az ítélet szóbeli indokolása során a vádlott javára enyhítő körülményként értékelte a beismerő vallomást, a megbánó magatartást és azt, hogy négy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetett előéletű, valamint azt, hogy a mentális zavarban szenvedő fiatal felnőtt sértett egészségi állapotából származó befolyásolhatóágát és az érzelmi kötődését kihasználta a bűncselekmény elkövetéséhez.
Dr. Szilvási László kiemelte, hogy ebben a 2020 júliusa óta hatályban lévő törvényi tényállásban a jogalkotó nagyon szigorúan kívánt fellépni az emberi test kihasználása, különösen az ilyen anyagi haszonszerzés jellegű szexuális kizsákmányolás ellen.

A törvényszék ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A bíróság az ítélet jogerőre emelkedéséig a férfi letartóztatását megszüntette és bűnügyi felügyeletét rendelte el a másodfokú eljárás befejezéséig. A vádlott azonban nem került szabadlábra, mivel más ügyében kirótt jogerős elzárás büntetésének letöltését kezdte meg.

You have no rights to post comments