artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ítéletet hirdetett a Debreceni Törvényszék a 2022. március 8-án megtartott nyilvános tárgyaláson annak a férfinak az ügyében, aki viszonzatlan érzelmei miatt rendszeresen zaklatta, zsarolta a sértettet, a nő férjét elrabolta és egy erdőben a fához kötözte.

A bíróság két rendbeli emberrablás bűntettében, zsarolás bűntett kísérletében, testi sértés bűntettében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Ezért őt a törvényszék halmazati büntetésül 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a történeti tényállást a vádirattal egyezően állapította meg. Eszerint a sértett házastársak között a kapcsolat még 2015. év végén megromlott, ezért külön költöztek. A nő az egyik ismerőse zsákai házába költözött és a különélése során megismerkedett a szintén Zsákán élő vádlottal, aki többször segítségére volt a nőnek a mindennapi életvitelében. A férfi szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a nővel, de ő ezt elutasította. A vádlott 2018-ban a visszautasítás miatt meg akarta büntetni a sértettet. Amikor Zsákán 2018. május 18-án az utcán összetalálkoztak, a férfi megállította a nőt és felszólította arra, hogy adjon át neki 1 millió forintot, mert annyival tartozik neki. A vádlott elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, amelynek hatására a megfélemlített nő írásban elismerte a vádlott felé fennálló tartozását.

A nő és a férje időközben kibékültek és újra össze is költöztek. Erről a vádlott is tudomást szerzett, majd a sértett férfit 2018. június 20-án autójával kivitte a Berettyó folyó melletti erdős területen lévő földútra, ahol gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét és a jelenlétében írjon egy újabb nyilatkozatot a tartozásáról. A vádlott azt mondta, hogy csak ezután fogja őket szabadon engedni. A férfi félelmében ennek eleget tett, majd a vádlott a sértettet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait egy dróttal összekötözte, szájába pedig ruhát tömött. Ezt követően a vádlott kocsival elment a nőért, akit kicsalt a lakásából, majd fegyverrel őt is az autóba kényszerítette. A megkötözött férfinak kis idő múlva sikerült magát kiszabadítania, majd amikor meglátta, hogy a vádlott megjön az asszonnyal, akkor rátámadt a férfira és kölcsönösen bántalmazták egymást. A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, abból elővett egy sörétes puskát és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra.

Dr. Lányi Csaba bíró az ítélet szóbeli indokolása során súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott büntetett előéletű, a többszörös halmazatot és a gátlástalan, kitartó elkövetési módot. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, továbbá azt, hogy a vádlott részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, a zsarolás pedig kísérleti szakban maradt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen.

Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét.

You have no rights to post comments