artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság rablás bűntette és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség indítványára egy hónapra elrendelte egy 26 éves férfi letartóztatását. A gyanúsított a nyomozás adatai szerint kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben, a távolsági autóbuszállomáson.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. augusztus 21-én 18 óra 15 perc körül Debrecen, Külsővásártéren található távolsági autóbuszállomáson tartózkodott, ahol leült a sértett mellé, aki egy buszra várakozott, majd pénzt kért tőle. A férfi arra hivatkozott, hogy a pénzből haza szeretne utazni.

A sértett megsajnálta a férfit, elővette a pénztárcáját, amiből készpénzt vett ki, azonban meggondolta magát, és visszatette a pénzt a pénztárcájába. A sértett ezután kiment a váróteremből, majd összetalálkozott egy ismerősével. A gyanúsított mindkettőjükhöz odament és továbbra is pénzt kért. A nő és a férfi a közelben tartózkodó biztonsági őrhöz ment, ahová a gyanúsított követte őket, a nőt közben meg is fenyegette.

A nő pénztárcáját a férfi közben el tudta venni, amiből készpénzt vett ki, azonban a sértett a tárcát kikapta a gyanúsított kezéből. A férfi ekkor a nőt nagy erővel arcon ütötte. A nő ismerőse a sértett védelmére kelt és a nő elé állt, ekkor a gyanúsított levette a férfi fejéről a sapkát, majd a mellkasáról letépte a headset-jét és közölte, hogy az már az övé. A biztonsági őr a segítségükre sietett, majd a gyanúsított őt is egy alkalommal megütötte és azzal fenyegette, hogy leszúrja őt.

A férfi beküldte a nőismerősét a buszállomás épületébe, a gyanúsított ekkor hirtelen félre akarta lökni az elé álló biztonsági őrt, aki elővette a nála lévő gázsprayt és lefújta a gyanúsítottat.

A 26 éves férfi ezután a Széchenyi utca irányába elmenekült, pár percen belül azonban a kiérkező rendőrök a férfit a közelben elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A bíróság álláspontja szerint indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása a férfival szemben, mivel megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne. A nyomozási bíró döntését azzal is indokolta, hogy kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményről van szó, továbbá a gyanúsított büntetett előéletű, jelen cselekményeit különös visszaesőként követte el, továbbá vele szemben büntetőeljárás van folyamatban a Debreceni Járásbíróságon.

Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló jellegű vagyon elleni, illetve vagyon elleni erőszakos bűncselekményt követne el, valamint a büntetőeljárás során a tanúkat, sértettetek megfélemlítené, így a bizonyítást megnehezítené.

A bíróság végzése nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezett.

You have no rights to post comments