artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A TAMA Hungary Kft. idén először vett részt a Berettyóújfaluban megrendezett XXIII. Bihari Számadó Napokon, ahol 11 méteres INTERAKTÍV standdal, számos játékkal, feladattal készült felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az érdeklődők megismerkedhettek a bálaháló és bálazsineg készítésének folyamatával, a granulátumtól a késztermékig, a munkalehetőség iránti érdeklődőket pedig toborzósarok várta. A kiállításon való részvétel tapasztalatairól Győrfi Sándort, a TAMA Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint Praczuné Mózes Ritát, a cég HR menedzserét kérdeztük.

- Idén volt 12 éves a TAMA Hungary Kft., mi az oka annak, hogy eddig nem vettek részt ezen a rendezvényen?

Győrfi Sándor: A korábbi cégünk - melyet a TAMA cégcsoport megvásárolt - rendszeresen részt vett nemzetközi kiállításokon, bemutatókon, de a tulajdonosváltást követően ez a tevékenységünk teljesen kiszorult, mivel a komplett kereskedelmi és marketing team az izraeli székhelyű anyavállalat irányítása alatt áll. A Tama Hungary Kft.-t kizárólag a termelésre koncentrált, önállóan nem szervezett olyan eseményeket, illetve nem vett részt olyan rendezvényeken, ahol a nagyközönségnek is bemutatkozhatott volna.

XXIII. Bihari Számadó Napok 113

- Miért döntöttek úgy, hogy idén bemutatkoznak a Bihari Számadó Napokon?

Győrfi Sándor: Mára már kijelenthető, hogy a COVID utáni világ minden szempontól más, mint azelőtt volt. Az alapanyag- és energiaárak, valamint a munkaerőellátotság is jelentős változásokon ment keresztül. Egyre több új vállalat érkezik a térségbe, így felértékelődik a munkaerőtoborzás, a cég tevékenységének szélesebb körben való bemutatása. Ezen okok miatt nagyfokú stílusváltást kellett végrehajtani, melynek egyik fő pillére a marketing tevékenységünk fokozott előtérbe kerülése. Ezért is döntöttünk úgy, hogy idén mi is részt veszünk a Bihari Számadó Napokon.

XXIII. Bihari Számadó Napok 110XXIII. Bihari Számadó Napok 97

- Hogyan fogadták a látogatók a cég bemutatkozását?

Praczuné Mózes Rita: A kiállításon egy nagyméretű interaktív standon vártuk az érdeklődőket. Örömmel mondhatom, hogy meglepően nagy érdeklődést tapasztaltunk a cégünk, tevékenységünk bemutatásával kapcsolatban. Sok látogatót fogadtunk, akik érdeklődve figyelték bemutatkozó filmünket, prezentációinkat és vettek részt kvízjátékainkon. Egy nap alatt közel száz ember töltötte ki a kvízlapokat és kapott érte ajándékokat. Pénteken este fődíjat is sorsoltunk a kitöltők között. A fiatalok és a gyerekek nagyon szerették a fotókeretünket, a fotófalat, rengeteg fénykép készült.

XXIII. Bihari Számadó Napok 108XXIII. Bihari Számadó Napok 112

- Milyen volt az érdeklődés a cég által kínált álláslehetőségek iránt?

Praczuné Mózes Rita: A munkaerőtoborzással kapcsolatban tisztában voltunk azzal, hogy ez a kiállítás nem egy állásbörze, így az ezirányú érdeklődés is kisebbnek bizonyult. Néhány vidéki önkormányzattal sikerült felvennünk a kapcsolatot, a toborzó anyagainkat eljuttattuk hozzájuk. Továbbá bízunk abban, hogy az érdeklődők a két nap alatt jobban megismerhették cégünket, tevékenységünket és a későbbiekben ha úgy alakul, munkahely szempontjából is bátrabban fognak keresni bennünket.

Ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy cégünk számos dolgozója szívesen vállalt feladatot az idei kiállítás megszervezésében, lebonyolításában, akik pedig tehették, munka után a családjukkal kilátogattak a kiállításra. Azért is nagy öröm ez számunkra, hiszen célunk, hogy egy olyan összetartó csapatot alakítsunk ki, amely hosszútávon is stabil alapját képezi a Tama Hungary Kft. működésének.

XXIII. Bihari Számadó Napok 53XXIII. Bihari Számadó Napok 126

- Az idei évben a Nyíri István díjat Győrfi Sándornak ítélte oda a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Hogyan fogadta ezt a díjat?

Győrfi Sándor: Nagyon örülök, hogy a térség vállalkozói engem, illetve a Tama Hungary Kft.-t tartották érdemesnek arra, hogy ezzel az igen megtisztelő díjjal ismerjék el munkánkat, illetve a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepünket. Habár ez egy egyéni díj, én úgy gondolom, minden eredmény csakis a munkatársakkal összefogva, a másik 330 ember segítségével együtt valósulhatott meg.

XXIII. Bihari Számadó Napok 01

- Röviden beszélne nekünk eddigi munkásságáról?

1962-ben születtem Mátészalkán. Gyerekkoromat egy kis szatmári faluban, Ököritófülpösön töltöttem, majd Debrecenbe kerültem a Vegyipari Szakközépiskolába. A vegyész alapokkal együtt a műanyag világát is megszerettem, ezért a Miskolci Egyetem Automatizálási Főiskoláján tanultam tovább, ahol műanyag alkalmazástechnikai mérnökként végeztem. Szívem visszahúzott Debrecenbe és az akkori Hungária Műanyagfeldolgozó vállalatnál kezdtem dolgozni. Ez jó tanulópénz volt, mert az ott töltött 6 év alatt végigjártam egy termelőüzem ranglétráját a gépkezelőtől a középvezetőig és ez sokat segített a későbbi vezetői munkámban, a dolgozóim irányításában is.

1990-ben kerültem Berettyóújfaluba, az akkori TSZKER dolgozója lettem, majd telepvezetője és az új Partium 70 vezérigazgatója. Abban a 18 évben sikerült a vállalatot olyan szintre emelni a hazai és a nemzetközi piacon, hogy felkeltette egy multinacionális vállalat érdeklődését is, ez volt a Tama Plastic Industry. 2009-ben alakult meg az Epack Kft., amelynek ügyvezetője lettem. A helyismeret, jó kapcsolat a város vezetőivel megteremtette azt a lehetőséget, hogy egy új prosperáló gyárat hozzunk létre a bihari térségben.

XXIII. Bihari Számadó Napok 38XXIII. Bihari Számadó Napok 54

A legbüszkébb erre vagyok, hogy szinte nulláról, az itt élő emberek segítségével, kiváló vezetői társaim hathatós támogatásával sikerült egy olyan gyárat felépíteni, ami a Tama cégcsoporton belül a leghatékonyabb és legszervezettebb. Sikerült bizonyítani, hogy itt Biharban is lehet világszínvonalú munkát végezni, csak akarni kell és hinni benne.

Eddigi vezetői tevékenységeim alatt voltam a Csőgyártók Szövetségének és a Magyar Műanyagipari Szövetségnek elnökségi tagja. Képviseltem cégemet az EUROCORD szövetségben, ami a zsineg és hálógyártók európai szervezete. Tagja vagyok a Hajdú-Bihar Megyei Iparkamara elnökségének.

Debrecenben élek feleségemmel, van egy felnőtt lányunk, mellettük és a munkám mellett még a sportolás ami fontos tényező az életemben, időnként még a munkába is kerékpárral járok.

You have no rights to post comments