artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. május 18. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Corn flakes csirkemellhasábburgonyával, saláta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Rántott csirke rizzsel

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Gyümölcsleves

Brassói aprópecsenye főtt burgonyával

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

Annak ellenére, hogy a műszaki átadás-átvételi eljárás még jelenleg is folyamatban van, illetve több helyen még apróbb helyreállítási munkálatok folynak, egyre többen veszik igénybe egyénileg, vagy családi kirándulás, illetve csoportos túra résztvevőiként a Berettyóújfalut és Nagyváradot összekötő kerékpárutat. Ez nagy lehetőség a kerékpározás szerelmeseinek, de a biztonságos közlekedés érdekében fontos tudni, hogy milyen akadályokkal, veszélyekkel számolhatnak a kerékpárút hivatalos átadásáig. Ezért megkerestük Demény Zsoltot, a Polgármesteri Hivatal műszaki irodájának főelőadóját, a beruházás projektfelelősét, hogy tájékoztassa olvasóinkat a munkálatok jelenlegi állásáról, az átadás időpontjáról, valamint arról, hogy mire figyeljenek az ott közlekedő kerékpárosok.

- A Berettyóújfalu-Nagyvárad kerékpárút műszaki átadása 2015. május 29-én megkezdődött, amely jelenleg is tart. Hátravannak még kisebb helyreállítási munkálatok, melyeket most végez a kivitelező, emiatt található több helyen aszfaltvágás, padkajavítás, rézsűvágás, illetve több helyen hiányzik még az útburkolati jelek festése is.

Demény Zsolt felhívta a kerékpárúton közlekedők figyelmét arra is, hogy mivel a műszaki átadás-átvétel még nem fejeződött be, mindenki a saját felelősségére használhatja a kerékpárutat. Amennyiben kár keletkezik a kerékpárban, vagy egyéb sérülés történik, az nem róható fel az önkormányzat hibájának. Miután a szükséges munkálatok, illetve a műszaki átadás-átvétel befejeződik, a város biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban fogja átvenni a kerékpárutat a kivitelezőtől. Ennek tervezett időpontja 2015. június közepe.

- Most kerülnek ki továbbá azok a pollerek, amelyek megakadályozzák azt, hogy személy-, teher-, vagy mezőgazdasági gépjárművel rá tudjanak hajtani a kerékpárútra, ugyanis jelenleg sajnos ez többször előfordul. Ezek egy fényvisszaverő fóliával ellátott horganyzott oszlopok lesznek végig a kerékpárút mentén, annyi darabszámban, amennyivel biztosítható a felhajtás elleni védelem.

- További fontos információ, hogy a kerékpárút egy – a kavicsbánya melletti – szakasza még nem került kialakításra, ugyanis a tulajdonossal nem sikerült megegyezni a területre vonatkozóan, mindent elkövetett annak érdekében, hogy ott kerékpárút ne épülhessen. Emiatt áttervezésre került a kerékpárút ezen szakaszának nyomvonala (szintén azon az oldalon, a meglévő bicikliúttal összeköttetésben). Ennek a kivitelezése kicsit csúszni fog, mivel új közbeszerzési eljárást kellett kiírni az új szakaszra vonatkozóan, valamint a miniszterelnökség által, erre a beruházásra biztosított plusz anyagi forrás jelenleg még nem áll rendelkezésre. Ez a 300 méteres hiányzó szakasz várhatóan augusztus végére készülhet el.

Hamarosan tehát megvalósul Berettyóújfalu és Nagyvárad között egy egybefüggő kerékpárút, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a kerékpárral közlekedők számára.