artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. május 18. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Corn flakes csirkemellhasábburgonyával, saláta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Rántott csirke rizzsel

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Gyümölcsleves

Brassói aprópecsenye főtt burgonyával

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos, közzétett olvasói levelet továbbítottuk a gyűjtést végző Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felé, hogy olvasóink hivatalos forrásból értesülhessenek arról, hogy hasonló helyzetben mi a teendő, hogyan kezeljék az ilyen eseteket. Kissné Kiss Anita, projekt referens, minőség- és környezetirányítási vezető, környezetvédelmi megbízott az alábbi választ juttatta el szerkesztőségünknek.

„A szerkesztőségükbe érkezett levélben leírtakat már sajnos több esetben tapasztaltuk.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, mint hulladékgazdálkodási tevékenység csak és kizárólag a környezetvédelmi hatóság által kiadott engedély birtokában végezhető.

A levélben leírt eset előfordulásakor, a hulladékot elvivők jogszabálysértést követnek el, tekintettel arra, engedéllyel nem rendelkeznek és ezért bírsággal sújthatóak. Ilyen esetekben feljelentést kell tenni a Környezetvédelmi Felügyelőségen megfelelő bizonyítékokkal azt alátámasztva.

Továbbá a közterületre  kihelyezett (szelektív) hulladékok a társaságunk tulajdonát képezik (az érvényben lévő helyi rendelet, a hulladék törvény és a közszolgáltatási szerződésünk alapján), így ha nem mi gyűjtjük be azokat, akkor ez az eset lopásnak minősül és rendőrségi feljelentést követően, hatósági eljárást von maga után, tekintettel, megsérti a Btk. hulladékkal elkövetett jogellenes tevékenységére vonatkozó előírásokat. Mivel a hulladékok égetése szigorúan tilos, ezért az égetés további jogi következményekkel jár.

Ezért kérjük, a tisztelt lakosságot, hogy amennyiben ilyen esetet tapasztalnak, juttassák el hozzánk az esettel kapcsolatos tényszerű információkat (helyszín, időpont, konkrét esemény, tanuk adatai, stb.), amik alapján társaságunk megteheti a szükséges hatósági feljelentést az illetékes szervnél.

Sajnos ilyenkor a zsák visszapótlás is elmarad, tekintettel nem mi vittük el a teli zsákot, de ebben az esetben az ügyfélszolgálatunkon tudjuk pótolni a hiányzó zsákokat.”

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos további információkat kaphatnak , illetve a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. elérhetőségein.