artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az egyenruhások összesen hét illegális migránst találtak a két személyautó ellenőrzése során Bojt és Biharkeresztes területén. A sofőrök ellen embercsempészés miatt indul eljárás.

A Bihakeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. szeptember 12-én 3 órakor Biharkeresztes területén igazoltattak egy személygépkocsit és svéd állampolgárságú vezetőjét, valamint 3 óra 10 perckor Bojt külterületén is ellenőrzés alá vontak egy másik személygépkocsit és svéd állampolgárságú vezetőjét.

Az egyenruhások az ellenőrzések során a járművek utasterében találtak hét főt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a járművek vezetőivel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

You have no rights to post comments