artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az időjárás előrejelzések szerint napról napra hidegebb időre számíthatunk Hajdú-Bihar megyében. Fel kell készülni a közlekedőknek is a téli időjárásra, a mínuszokra és akár a havazásra is.

 

 A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot, figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. A műszaki biztonság legalapvetőbb követelménye a fékek, a futómű és a gumiabroncsok kifogástalan állapota. Minden esetben csak jól felkészített, biztonságos, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak!

A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megváltozott időjárási viszonyok miatt – amikor a hőmérséklet +7 fok alá esik – ajánlott a gépjárműveken a gumiabroncsokat télire cserélni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek.

...hogy mindenki hazaérjen!

You have no rights to post comments