artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2019. április 4-én bíróság elé állításos eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és két rendbeli becsületsértés vétségében megállapította a 25 éves vádlott bűnösségét. Ezért a férfi – mint többszörös visszaesőt – 3 év 8 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Az ítéleti tényállás szerint 2019. április 2-án este a vádlott konyári házában több sört is elfogyasztott, majd az alkohol hatására a kertben hangoskodott és bántalmazta élettársát. A szomszédok az esetről értesítették a rendőrséget, melynek okán az ingatlannál 22 óra 45 perckor megjelent két rendőr, akiket a vádlott a felszólítást követően beengedett a házba. A járőrök kérdésére a nő elmondta, hogy élettársa bántalmazta őt, ekkor a férfi letérdelt és kérte az asszonyt, hogy vonja vissza állítását. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy hagyjon fel magatartásával és működjön együtt, azonban ennek nem tett eleget. Az egyik rendőrök ekkor odalépett a térdelő férfihez azért, hogy felállítsa és átkísérje a másik szoba. Ekkor a vádlott hirtelen mozdulattal, ököllel meg akarta ütni a rendőrt, akinek járőrtársa az ütést megakadályozta. A rendőrök kivezették a férfit a szobából, aki azonban folyamatosan ellenállt, lökdöste őket, próbálta a kezeit a szorításból kihúzni, amely egyszer sikerült és ököllel hasba ütötte az egyik járőrt. Az agresszív férfit a falhoz állították, ahol meg akarták őt bilincselni, eközben a vádlott próbálta megütni, megrúgni a vele szemben intézkedőket. A rendőrök ekkor a 25 éves férfit a földre vitték, ahol továbbra is ellenállt, végül megbilincselték. Az intézkedés során a vádlott végig hangosan fenyegette, szidalmazta a rendőröket, őket kutyának nevezte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments