artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Változatos beavatkozások jellemezték a megye tűzoltóinak hétvégéjét. Épületek égtek, sok helyen lángolt az avar is, és rosszullétek miatt kellett kiüríteni egy áruházat Berettyóújfaluban is.

Csütörtökről péntekre virradó éjjel Bocskaikertben egy családi házhoz épített nyolcszor négy méter alapterületű fa szerkezetű melléképület égett teljes terjedelmében. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Délelőtt Hajdúszováton az Arany János utca végén fél hektáron égett a száraz gaz és avar. A hajdúszoboszlói tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kismarja külterületén az államhatár irányában ötszáz négyzetméteren égett az avar. A létavértesi tűzoltók kéziszerszámokat használtak a tűz eloltásához.

Ugyanígy Kismarján az általános iskola szertárjában a világító testben zárlat keletkezett és kigyulladtak a szertár berendezési tárgyai, miközben az iskolában zajlott a farsangi ünnepség. A tüzet a helyszínen tartózkodók porral oltó készülékkel eloltották. A kiérkező létavértesi és berettyóújfalui tűzoltók utómunkálatokat és a helyiség szellőztetését végezték el. A tűz miatt a tornatermet a rendezvényen tartózkodók, megközelítőleg százötven ember, hagyta. Személyi sérülés nem történt.

Kora délután Vámospércsen két személygépjármű ütközött össze. A nyíradonyi tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült senki.

Az esti órákban több avartűzhöz riasztották a tűzoltókat Hajdúdorog, Hosszúpályi, Bihartorda és Szakoly külterületére, ahol az elszáradt aljnövényzet, gaz és avar kapott lángra. Hajdúdorognál négyszáz négyzetméteren, Hosszúpályiban két helyszínen is, összesen ezerötszáz négyzetméter égett. Bihartorda külterületén foltokban négy kilométer hosszan kapott lángra az avar. Szakoly és Balkány között kigyulladt vágástéri hulladékot kellett oltani. A kiérkező tűzoltók kéziszerszámokat vetettek be és vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés sehol sem történt.

Kigyulladt egy családi ház késő este Hajdúszoboszlón. A ház tetőszerkezete, padlástere és két szobája égett. A debreceni és hajdúszoboszlói tűzoltók kihoztak két gázpalackot a lángok közül, és a tüzet vízsugárral fékezték meg. A családi házban egy felnőttet és egy gyermek élt, őket rokonoknál helyezték el. Közel öt millió forint kár keletkezett, de a tűzben nem sérült meg senki.

Szombaton hajnalban Tiszavasváriban a 36-os számú főút harmincas kilométerszelvényénél egy három és fél tonnás teherautó a balra ívelő kanyarban árokba hajtott és felborult. A tehergépjárműben csak a sofőr utazott, ő a balesetben nem sérült meg. A hajdúnánási tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be.

Délelőtt Berettyóújfaluban egy bevásárlóközpontban a vásárlók rosszullétre panaszkodtak. A berettyóújfalui tűzoltók a rendőrséggel együttműködve kiürítették az áruházat, száz ember hagyta el az épületet. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtottak végre. Légzőkészülék használata mellett átvizsgálták az áruház helyiségeit, méréseket végeztek, mérgező anyag jelenlétét azonban nem tudták kimutatni. A szerviz szakembereivel leellenőrizték a hűtőgépek hűtőközegét, meghibásodást itt sem tapasztaltak.

A délutáni, kora esti órákban a megye tűzoltói több avartűzhöz kaptak riasztást.

Derecske külterületén a Fényi tanyánál fél hektáron égett a nádas, és a száraz avar. Bojton a Baltazár Dezső utcában az aljnövényzet égett foltokban, perem égéssel egy hektár területen. Hajdúbagoson a Nagy utca végén a csatorna partján hatszáz méter hosszúságban égett a száraz gaz, avar. A debreceni tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Égett az avar közel száz méter hosszan és öt méter szélességben Hajdúszoboszló és Nádudvar között is, egy halastó mellett a nádudvari útfélnél. A hajdúszoboszlói tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A komádi tűzoltók vonultak Biharugra külterületére a 4216-os számú út tizenkettes kilométerszelvényéhez, ahol az út mentén lángolt a száraz avar.

You have no rights to post comments