artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Egy 25 éves békési férfi személyautójával közlekedett 2018. augusztus 1-jén 12 óra 30 perc körül a 47-es számú főúton, Furta felől Berettyóújfalu irányába. A sofőr haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy kamionnal, ami ezt követően árokba csúszott és egy fának csapódva állt meg. A baleset következtében a két sofőrt, valamint a személyautó utasát súlyos, illetve könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

N3358939N3358989

Három személyautó ütközött össze a 4808-as úton 2018. augusztus 1-jén 12 óra körül. Egy 50 éves nő Honda típusú autójával Berettyóújfalu irányába közlekedett, amikor egy útkanyarulathoz érve nem megfelelően választotta meg a gépjárműve sebességét. A sofőr járművével ennek következtében áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Opel típusú személyautóval, amelynek nekicsapódott egy mögötte haladó Volkswagen.

A balesetben a Honda, valamint az Opel vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

képek 061képek 012

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hőségre való tekintettel a következőket tanácsolja a járművezetőknek.

  • A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat! 
  • Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
  • Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!
  • Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!
  • Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket.  A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futófelületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal  csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat!

You have no rights to post comments