artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot egy helyi járművezetővel szemben.

A 69 éves férfi 2018. február 5-én 10 óra körül közlekedett az általa vezetett személyautóval Berettyóújfaluban. A sofőr a Lehel utca és a Kossuth utca kereszteződésében, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem vett észre egy ott áthaladó nőt, akit elütött. A gyalogos a balesetben súlyos sérülést szenvedett. A berettyóújfalui járművezető elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.  

A nyomozó hatóság a sofőrrel szemben folytatott vizsgálatot 2018. február 22-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az ügyészség részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy szabálykövető magatartással ezek az esetek megelőzhető! A balesetek nem történnek, azokat okozzák!

N3334627N3334625

A gyalogosbalesetek megelőzése érdekében a rendőrség 8 tanácsa:

1. Vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! 

2. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot!

3. A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak!

4. Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem!

5. Akkor is késedelem nélkül reagáljunk az adott közlekedési szituációra, ha a gyalogos esetleg figyelmetlenül, vagy szabálytalanul, nem elsőbbségi helyzetben kíván áthaladni az úttesten!

6. A gyerekek (akik az átlagosnál óvatlanabbak és kevésbé kiszámíthatóan közlekednek), valamint a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

7. Télen legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljunk meg az előttünk áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni (várjuk meg, míg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart)!

8. A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti-, és autóbusz-pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények (tanintézetek, sportlétesítmények, nyugdíjas otthonok) közelében.

You have no rights to post comments