artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A létavértesi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezeték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint önkényesen vette el egy ismerőse autóját.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Létavértesi Rendőrőrse jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 19 éves férfival szemben.

Egy férfi tett bejelentést 2017. március 21-én 23 óra körül a rendőrségre arról, hogy Ford típusú gépjárművével létavértesi háza előtt leparkolt úgy, hogy az indítókulcsot benne hagyta és az autóval valaki elhajtott.

onk1onk2

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Istvánt. A nyomozás adatai szerint a helyi férfi ismerte a sértettet és ki akarta próbálni az ingatlan előtt hagyott autót, ezért beült és azzal Debrecenben meglátogatta barátnőjét.

H. István a látogatást követően a gépkocsival Létavértes irányába közlekedett, amikor feltehetőleg nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét és egy szalagkorlátnak csapódott. A balesetben a gépkocsi összetört, így azt H. István hátrahagyta és gyalog indult tovább Létavértesre.

onk6onk3

A gyanúsítottnak másnap tudomására jutott, hogy a rendőrök keresik, ezért önként feladta magát a Létavértesi Rendőrőrsön. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett, valamint megállapították, hogy H. István nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást 2017. április 3-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

You have no rights to post comments