artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kiderült, senki nem akarta kocsiba kényszeríteni a debreceni diáklányt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen egy diáklány feljelentése alapján.

A rendőrségen egy gyermekkorú lány tett feljelentést arról, hogy 2013. október 8-án 16 óra körüli időben egy debreceni lakótelepen található buszmegállóban várakozott, amikor egy ott parkoló gépkocsiból kiszállt egy számára ismeretlen férfi, odament hozzá és karját megfogva – akarata ellenére – a gépjárművébe beszállásra szólította fel. A férfi miután próbálkozása nem járt sikerrel, autójával elhajtott a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság haladéktalanul reagált a feljelentésben foglaltakra és nyomozócsoportot hozott létre, amelynek tagjai adatgyűjtést, és tanúkutatást végeztek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott rendőri jelenlétet és visszatérő ellenőrzést rendelt el az oktatási intézmények, valamint a tömegközlekedési megállóhelyek környezetében.

Az időközben beszerzett adatok ismeretében a rendőrök 2013. október 10-én folytatólag meghallgatták a 13 éves középiskolást, aki törvényes képviselője jelenlétében elmondta, hogy a feljelentésében állított cselekményt sérelmére nem követték el. A diáklány elismerte, hogy az általa elmondott eseményt a médiában korábban megjelent – diáklányokat érintő – hírek hatására találta ki, az csak képzeletének szüleménye volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást megszünteti.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments