artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Trükkös tolvajok csaptak be két idős embert Berettyóújfaluban.

Egy berettyóújfalui 90 éves férfihoz arra hivatkozással jutottak be a trükkös tolvajok, hogy a nyugdíjas megsegítésére pénzt, egy zsák burgonyát és dinnyét hoztak Átadtak egy 20 000 forintos bankjegyet, de kérték a visszajárót, mivel a segély összege 10 000 forint. Amikor az idős férfi visszaadott közölték, hogy az átadott bankjegy nem jó, mert hiányzik a sarka. Később derült ki, hogy a pénz sarkát az elkövetők tépték le. Eközben az átadott húszezrest visszavették, illetve azt is kifigyelték, hogy a bácsi honnan vette elő a pénzt.  A két férfi arra kérte a sértettet, hogy kísérje ki őket az autóhoz, mert ott fogja megkapni a dinnyét és a krumplit, de hozzon magával zsákot. Miközben az idős ember zsákot keresett, ellopták pénzét. Később azt is mondták, hogy elfogyott a burgonya, de hamarosan hozni fognak egy másik autójukból. Az idős ember a két férfi távozása után vette észre, hogy a több tízezer forintja eltűnt.

Négy ismeretlen 2013. augusztus 16-án reggel azzal keresett fel egy 77 éves berettyóújfalui férfit, hogy az áramszolgáltatótól jöttek, mivel túlfizetése van, a visszajáró 10 000 forintot hozták. Azt is közölték, hogy 20 000 forintos bankó van náluk, melyből kérik a visszajárót. Az elkövetők kifigyelték, honnan veszi elő a házaspár a visszajáró pénzt, majd figyelmüket elterelve ellopták megtakarításukat. Az elkövetők egy fehér színű, zárt kialakítású, hátul két ajtós kisteherautóval távoztak a helyszínről.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, különösen az idős embereket, hogy legyenek elővigyázatosak. A trükkös tolvajok mindig kitalált történettel jutnak be a sértett lakásába. Ezért idegeneket ne engedjenek be otthonaikba! Ismeretlenekkel mindig legyenek gyanakvóak, elővigyázatosak, bármilyen hihető történettel is állnak elő! Ne tartsanak otthon nagyobb összegű készpénzt, megtakarításaikat ne vegyék elő idegenek előtt! A szolgáltató és az előfizető között nincs készpénzforgalom. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következő havi számlában írja jóvá.

You have no rights to post comments