artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A rendőrség 2013. július 25. és július 27. között ellenőrzi a nehéz tehergépjárműveket és autóbuszokat, mindez az Európai Unió számos tagállamához hasonlóan a TISPOL TRUCK & BUS fokozott ellenőrzés keretében történik.

Az ellenőrzés célja kettős. Egyrészt a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a közúti közlekedési balesetek áldozatai számának további csökkenése, és az ún. „Vision Zero” megvalósulása. A TISPOL célul tűzte ki, hogy Európa útjain senki ne haljon meg vagy szenvedjen súlyos sérülést egy elkerülhető, megelőzhető közúti közlekedési balesetben. Ennek érdekében az európai közlekedési rendőri szervek fokozottan ellenőrzik a tehergépjárművekre és autóbuszokra vonatkozó közlekedési szabályok megtartását, különös tekintettel a vezetési- és pihenőidőre, veszélyes anyagok szállítására.

Másrészt az ellenőrzésben érintett járműfajtákkal elkövetett jogsértések felderítése, különösen a közúton elkövetett más bűncselekmények megelőzése és számuk csökkentése a cél. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a tehergépkocsik és autóbuszok közlekedése, a megnövekedett nemzetközi személy- és áruszállítás nem csak közlekedésbiztonsági, hanem közbiztonsági kockázatot is jelent. Embercsempészet, illegális bevándorlás, fegyver- és kábítószer kereskedelem, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése – mindezen bűncselekmények elkövetéséhez eszköz lehet mind a tehergépjármű, mind az autóbusz. Nemzetközi tapasztalatok szerint Európában egyre több rakománylopás történik, az üzemanyaglopásoknak száma is nő.

A TISPOL ezen jelenségekkel szemben is fel fog lépni, túl a közlekedésrendészeti feladatain.

A TISPOL TRUCK & BUS ellenőrzésben részt vesznek az egyes tagországok közlekedési hatóságai is, tevékenységüket az Euro Controle Route koordinálja. 

ORFK Kommunikációs Szolgálat

You have no rights to post comments