artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A nyomozás eredményeként a rendőrség elfogta és bűnügyi őrizetbe vette azokat a rablókat, akik vámospércsi otthonában támadtak rá egy idős, egyedül élő férfire 2013. február 17-én éjszaka.

A három gyanúsított az éjszakai órákban a ház ablakát betörve jutott be az idős ember otthonába. Egyikük a televíziót néző idős férfit megütötte, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezt követően a három férfi átkutatta a lakást, ahonnan különböző élelmiszereket – sós szalonnát, húskonzervet – és egyéb értékeket, közel tízezer forint készpénzt, az udvarról pedig különböző vasanyagot tulajdonítottak el. A zsákmánnyal menekülő támadók ezt követően magára hagyták a 83 éves megrémült idős embert.

A mintegy két hónapig tartó mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként 2013. április 4-én délelőtt a rendőrök elfogták a beazonosított rablókat. A 28 éves J. Elemért és az 56 éves J. Ernőt vámospércsi lakásában, a 26 éves H. Róbertet nyírábrányi otthonában fogták el a nyomozók. Az elfogott gyanúsítottak előállításához a megyében segítő erőként jelen lévő Készenléti Rendőrség beosztottjai nyújtottak segítséget.

Az előállított három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyomozók. Ellenük az eljárást csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

You have no rights to post comments