artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 6. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tarhonyaleves

Roston csirkemell sajtmártással, krokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya négy hajdúböszörményi férfi ellen folytat eljárást, akik 2013. január 17-19. között három gépjárművet törtek fel Debrecen különböző pontjain. A férfiakat elfogták és őrizetbe vették a nyomozók. Közös ezekben az esetekben, hogy a gépkocsivezetők a járműben jól látható helyen hagyták értékeiket, táskájukat.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a sértettek felelőssége is közrejátszik abban, hogy gépkocsifeltörés áldozatává vállnak. A bűncselekmények többsége be sem következett volna, ha a tulajdonosok figyelmesebben vigyáznak értékeikre.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a figyelmet, hogy az utastérben ne hagyjon semmiféle értéktárgyat (ruhát, táskát), mivel ezek a tolvajok figyelmét felkelthetik. Komolyabb értéket a csomagtartóban sem érdemes hagyni. Ezen cselekmények visszaszorítására egyetlen lehetőség a megelőzés. Kérjük, fogadja meg tanácsainkat! 

Ne hagyjon – még a legrövidebb időre sem – a gépkocsi ülésén táskát! (akkor sem, ha abban nincs semmilyen értéktárgy, vagy pénz) 

Ne hagyjon irattartót, mappát az ülésen, boxban, még akkor sem, ha az abban tárolt jegyzet, papír nem bír mások számára értékkel. Ezt a tolvaj nem tudja.

Amennyiben a rádiósmagnó kivehető, azt vegyék ki, illetve a magnó előlapját szereljék le! Lehetőség szerint ezeket vigyék magukkal, vagy nem feltűnő módon helyezzék be a csomagtartóba!

Mit tegyen, ha feltörték gépkocsiját?

Haladéktalanul értesítse a helyileg illetékes Rendőrkapitányság ügyeletét! (107, 112)

Ne nyúljon semmihez, főleg ne azokhoz a részekhez, melyeket a tettes megérinthetett! Ne változtassa meg a helyszínt!

Fontos, hogy a bűncselekmény után a gépjárművet és környezetét átvizsgálják a rendőrség szakemberei. A megelőzés érdekében kérje szakember tanácsát, aki a gépjárműlopás-gátlóberendezésekről (pedál-, sebességváltó-, kormányzár, műholdas helymeghatározótól a riasztórendszerekig) személyre szabott tanáccsal látja el.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztálya

You have no rights to post comments